U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Eerste bootcampdag Duurzame Innovatie Challenge stimuleert innovatie bij Friese organisaties

Op de Dag van de Duurzaamheid bruiste van de creatieve energie op het Van Hall Larenstein. De eerste bootcampdag van de Duurzame Innovatie Challenge Fryslân 2018 vond plaats. Ruim 120 deelnemers brainstormden mee over 6 verschillende challenges, gesteld vanuit Friese organisaties.

Via de challenges vanuit Wetterskip Fryslân, Provincie Fryslân, AchterboschZantman architecten, Friso Bouwgroep, ITBB en DMT werd er nagedacht over: het ontwerp van een energieneutraal gemaal, een afvalvrij kantoor, een circulaire werkomgeving, het alternatief voor de baksteen, de oplossing voor gasloos en tevreden wonen en het inzetten van CO2 voor de energietransitie. Een greep uit de oplossingen: een circulair nest als creatieve broedplaats, aardbevestingsbestendig plastic, een interactieve tool voor het ontwerpen van een schil van een woning, een virtuele bril waarmee je je toekomstige woning kunt zien.

Tijdens de dag werden innovatieve brainstormtechnieken ingezet zodat de meest creatieve ideeën bij de deelnemers naar boven kwamen. Tijdens de pauze kregen de deelnemers een energizer om een lunchdip te voorkomen. Tijdens de uitwerking van de oplossingen stonden experts en een raad ongevraagd advies klaar om de deelnemers te helpen. Vervolgens kwam de lego op tafel en na het prototypen werden de ideeën in een pitch gepresenteerd aan de jury. De jury maakte uiteindelijk de challengewinnaars bekend die doorgaan naar de finale op dinsdag 13 november 2018.

De Duurzame Innovatie Challenge Fryslân 2018 is door Ekwadraat opgezet op kennis en talent in te zetten ter versterking van de duurzame innovatie in de regio. Op de Dag van de Duurzaamheid vond de eerste van drie bootcampdagen plaats. Op 31 oktober 2018 en op 6 november 2018 vinden de andere bootcampdagen plaats met andere challenges en andere deelnemers. Alle challengewinnaars strijden op dinsdag 13 november 2018 om de prijzenpot t.w.v. € 25.000,-.

Discussieer mee