U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Eerste Friese Cultuurmarkt voor de Zorg

In 2018 viert heel Fryslân dat de provincie, met Leeuwarden als middelpunt, een jaar lang het culturele centrum van Europa is. Ook een jaar, waarin wordt stilgestaan bij de betekenis van kunst en cultuur, in al zijn verschijningsvormen, voor iedereen. In het licht daarvan organiseert Keunstwurk samen met Leeuwarden-Fryslân2018 op woensdagmiddag 13 december de eerste Friese Cultuurmarkt voor de zorg.

Kunst en cultuur kunnen enorm belangrijk en van positieve invloed zijn voor mensen die zijn aangewezen op zorg, of voor de direct betrokken familieleden (mantelzorgers). Vanuit de zorg wordt algemeen onderkend dat kunst en cultuur nieuwe wegen kunnen ontsluiten. De vraag is echter vooral: hoe organiseer je het en waar begin je?

Tijdens de Friese Cultuurmarkt voor de Zorg wordt geprobeerd om op deze praktische vragen een nuttig antwoord te geven door zorgorganisaties direct in contact te brengen met de verschillende cultuuraanbieders. Dit zorgt voor inspiratie, maar het biedt bovenal de mogelijkheid om concrete afspraken te maken over de inzet van kunst en cultuur in de zorg.

Na een korte introductie waarin de beoogde opbrengst (‘legacy’) van LF2018 en de praktijk van een zorgorganisatie aan bod komen, volgen flitspresentaties door de pakweg twintig cultuurmakers die deze middag aanwezig zullen zijn. De aanwezige projecten variëren van dans, theater, beeldende kunst, beweging, muziek, zang en Friese taal. Daarna is er gelegenheid om elkaar persoonlijk te ontmoeten, met elkaar in gesprek te komen, informatie uit te wisselen en om de agenda’s te trekken.

De eerste Friese Cultuurmarkt voor de Zorg wordt gehouden op woensdag 13 december 2017 in Theaterzaal Yn Blau bij Keunstwurk, Wissesdwinger 1 te Leeuwarden. De bijeenkomst begint om 15.00 uur. De toegang is gratis. Zorginstellingen kunnen zich aanmelden via www.keunstwurk.nl. Kijk voor het volledige programma op de website.

Discussieer mee