Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Eerste krans voor trio Nicolay, Van Popta en Leijenaar

Trio Haye Jan Nicolay, Gabe Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar (K) waren de verrassende winnaars van de Van Aisma Partij in Beetgum. In een boeiende eindstrijd werd partuur Gert Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra met 5-5 6-6 verslagen. In deze samenstelling was het de eerste seizoenzege voor Nicolay c.s.

 

Drie parturen domineerden dit seizoen het kaatsen bij de heren hoofdklasse. Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra, Hans Wassenaar wonnen 8 x een vf wedstrijd. Gert Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra kregen 6 x de krans omgehangen. Het door blessures geteisterde trio Marten Bergsma, Dylan Drent, Hendrik Kootstra blijft steken op 6 x.

Boeiende eindstrijd
Trio Haye Jan Nicolay, Gabe Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar doorbraken zondag op de Van Aisma Partij de hegemonie van de drie topparturen. In een boeiende finale werd het huizenhoog favoriet partuur Gert Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra met een volle telegraaf (5-5 6-6) verslagen. Twee keer eerder rammelde trio Nicolay al met twee keer een 2e en drie keer een kleine premie aan de deur. Een keer (Leeuwarden) met invaller Hendrik Kootstra voor Leijenaar.

Weinig mensen gaven een cent voor trio Nicolay met een overwinning op Gert Anne van der Bos c.s. De realiteit was dat beide parturen in de eindstrijd volkomen aan elkaar waren gewaagd. Na eerst een eerst, en daarna een 2-1 voorsprong voor een sterk opslaande van der Bos, hadden de ‘jongkies’ alle schroom van zich afgeschut.
Op spellen gelijk ramde van Popta de bal over de boven naar een eerste (3-2) voorsprong. Het ‘eerst van de dag’ verliep bij een stand van drie eersten gelijk. Triemstra passeerde de boven drie keer waarna het eerst alsnog verloren ging. Een kwaadslag van Triemstra naar 5-3 voor Leijenaar en een 4-0 en 6-4 voorsprong leek het einde nabij voor de oranje brigade. Na een vuurpijl afgevuurd door van der Bos op 6-6 en een zitbal van de Mantgumer was alles weer in evenwicht.
Twee missers en een bovenslag van Popta zette de 5-5 6-0 op de telegraaf en leek het alsnog een gelopen race. Na twee missers van Nicolay naar 6-6 wist de opslager uit Britsum Zijlstra te dwingen tot het slaan van een kaats. Van der Bos zocht met alles aan de hang Pieter Jan Leijenaar op. De man uit Exmorra wist op klassieke wijze de partij te beëindigen:
MET ALLES AAN DE HANG BOVEN.

Trio Nicolay wist de eindstrijd te bereiken na 5-4 6-0 winst in de eerste omloop en de 5-1 6-4 winst op het door blessures geveld trio Marten Bergsma. Bergsma kan door een ‘hardnekkige’ handblessure alleen als balkeerder meehobbelen. Bergsma c.s. overleefden na een 2-5 2-6 achterstand, en uiteindelijk met een volle telegraaf tegen Peter van Zuiden, Kevin Jordi Hiemstra en Gerben de Boer, de eerste omloop.  Na een staand nummer wandelde trio Nicolay de finale binnen.
Trio van der Bos had in de eerste omloop geen kind aan partuur Patrick van Dellen: 5-1 6-4. De verwachte clash tegen partuur Tjisse Steenstra ging eveneens als een nachtkaars uit: 5-1 6-6. In de halve finale werd trio Johannes van der Veen, John Lars van Beem en Rick Minnesma eveneens slechts een eerst gegund.
Uitslag:
1. Haye Jan Nicolay, Gabe Jan van Popta, Pieter Jan Leijenaar
2. Gert Anne van der Bos, Taeke Triemstra, Erwin Zijlstra
3. Johannes van der Veen, John Lars van Beem, Rick Minnesma

Dames hoofdklas
Trio Nienke Sijbrandij, Manon Scheepstra (K) en Marrit Zeinstra lieten er in Grou geen gras over groeien en behaalden hun 12e seizoenzege. De clash in de tweede omloop tegen partuur Ilse Tuinenga, Louise Krol en Sjanet Wijnia eindigde in een 5-4 6-2 overwinning. De finale tegen Anna Brecht Bruinsma, Anne Monfils en Gerde Lycklama à Nijeholt werd met 5-0 6-4 gewonnen.
Uitslag:
1. Nienke Sijbrandij, Manon Scheepstra, Marrit Zeinstra
2. Anna Brecht Bruinsma, Anne Monfils, Gerde Lycklama à Nijeholt
3. Ilse Tuinenga, Louise Krol, Sjanet Wijnia

Discussieer mee