U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Van der Meer, Smit en Minnema tekenen eerste profcontract bij SC Cambuur

Jhondly van der Meer, Dylan Smit en Brett Minnema, (allen 19) hebben hun eerste profcontract getekend bij SC Cambuur. De drie jeugdspelers tekenden allemaal voor twee seizoenen.

Van der Meer maakte al minuten voor Cambuur. De in Leeuwarder opgegroeide verdediger kwam in september in het veld tegen MVV. Ook aanvaller Dylan Smit speelde al eens, hij viel in tijdens het bekerduel tegen RKC.

Doelman Minnema is sinds 2014 bij Cambuur en tekent voor twee jaar, met een optie voor een derde. De Workumer zit sinds 2020 bij de selectie, maar maakte zijn debuut nog niet.

Geruisloze overstap
"Een bijzondere, maar vooral verdiende volgende stap in de carrières van dit drietal", zegt technisch manager Foeke Booy, die zelf onlangs ook zijn contract verlengde. "Brett, Jhondly en Dylan hebben begin dit seizoen bijna geruisloos de tijdelijke overstap gemaakt vanuit SC Cambuur Onder 21 en daarmee hebben ze laten zien zich snel op te trekken aan het hogere niveau."

Booy is vooral blij dat de spelers uit eigen jeugd kunnen doorstromen. "Dat is ook meteen een mooi compliment aan het adres van onze jeugdopleiding en een signaal naar alle spelers in onze opleiding dat het wel degelijk mogelijk is om die stap te zetten."

Discussieer mee