Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Eise Eisinga Partij voor trio Steenstra, Hiemstra en Wassenaar (K)

De Eise Eisinga Partij werd een prooi voor trio Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar. In de bakoven van kaatsvereniging VvV Sjirk de Wal in Dronrijp versloeg het partuur Enno Kingma, Kees van der Schoot en Menno van Zwieten met 5-3 6-6.

Onder ideale omstandigheden, en door ruim 2000 toeschouwers bezet sportterrein, werd zondag ‘na twee jaar corona’ de Eise Eisinga Partij weer gekaatst. De laatste twee edities werden een prooi voor het uiteengespatte trio Gert Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra. Van der Bos en Triemstra stranden in de halve finale.
Steenstra kon het trio overwinningen volmaken. Met zijn nieuwe partuurgenoten Renze Hiemstra (al 3 x eerder winnaar in Dronrijp) en Hans Wassenaar werden Van der Bos, Triemstra en Daniël Iseger (invaller voor Erwin Zijlstra) verslagen. De koningscommissie had een moeilijke taak en maakte Hans Wassenaar koning. Een troon die Tjisse Steenstra ook niet had misstaan.

Volle telegraaf om finale plek
De strijd om een finale plek tussen de parturen Gert Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Daniël Iseger tegen Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar kreeg wat het verdiende. Een volle telegraaf (5-5 6-6). De latere winnaars kropen bij een stand van 3-1 6-2 tegen door het oog van de naald om niet op een ‘onoverbrugbare’ 1-4 achterstand te komen.
Trio Van der Bos lieten het eerst glippen toen op 6-6 Iseger de bal kwaad uitsloeg. Even werd het daarna weer in het zadel geholpen en Steenstra de bal op 6-4 kwaad opsloeg naar 2-4. Bij en stand van 3-4 0-6 naar 3-5 leek er nog geen vuiltje aan de lucht.
Het moment waar Wassenaar opstond en de bal vier keer over de boven rammelde naar 4-5. Met een schoon eerst kwam de vijf eersten gelijk op de telegraaf. Het publiek kreeg daarna wat het verdiende. Op 5-5 6-6 had Steenstra bij achterinse Iseger succes en plaatste zich daarmee voor de finale.
Tegenstander in de finale was het trio Enno Kingma, Kees van der Schoot en Menno van Zwieten. Dit trio had in de tweede omloop gedecideerd met 5-2 6-4 afgerekend met de winnaars van afgelopen week Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra.
In de halve finale moest het echter alle zeilen bijzetten om het aanstromende partuur Paul Dijkstra, René de Haan en Hendrik Bouwhuis van zich af te schudden. Na vier eersten gelijk kon het pas doordrukken naar de 5-4 6-6 en Menno van Zwieten de bal boven sloeg.
Finale voor trio Steenstra, Hiemstra en Wassenaar
Na twee eerste gelijk was het ‘De Broadsjebakker uit de Kleine Kerkstraat’ die het verschil aan de opslag maakte. Na 4-2 kwam partuur Van Zwieten nog even terug. Het einde kwam bij een stand van 5-3 6-6 en Wassenaar zijn partuur met een bovenslag in de kransen sloeg.

  1. Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra, Hans Wassenaar
  2. Enno Kingma, Kees van der Schoot, Menno van Zwieten
  3. Paul Dijkstra, René de Haan, Hendrik Bouwhuis

Dames hoofdklas
Zaterdag d.e.l. in Oenkerk
1. Ilse Tuinenga, Sandra Hofstra, Gerde Lycklema á Nijholt
2. Wybrig Bakker, Larissa Smink, Melissa Hiemstra
3. Roelie Kroondijk, Louise Krol, Sjanet Wijnia

Zondag vrije formatie in Welsrijp
1. Nynke Sybrandy, Manon Scheepstra, Marrit Zeinstra
2. Ilse Tuinenga, Louise Krol, Sjanet Wijnia
3. Anna Brecht Bruinsma, Anne Monfils, Jennie Terpstra

Discussieer mee