U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Eredivisiekwestie: Cambuur en supportersverenigingen houden autosticker-drive-in

Cambuur en supportersverenigingen Kern van Cambuur en Cambuur Culture houden vandaag en morgen een autosticker-drive-in vanwege de eredivisiekwestie. Fans van de club kunnen met hun auto het stadion binnenrijden, waarna zij ter hoogte van de spelerstunnel de sticker '#CambuurKomtEraan!' op hun wagen geplakt krijgen. De sticker is gratis, maar wie een vrijwillige donatie doet, betaalt mee aan de juridische procedure tegen de KNVB.

De club en supportersverenigingen wilden niet langer machteloos toekijken en kwamen op het idee voor de stickeractie in "de strijd voor rechtvaardigheid", zeggen ze. Fans kunnen vandaag en morgen van 13.00 tot 19.00 uur het stadion binnenrijden voor de sticker. Dat kan via het parkeerterrein achter de noordtribune. Verkeersregelaars leiden de fans het stadion in.

De actie kent coronaregels
Door het coronavirus zijn er wel wat regels aan de actie verbonden. Fans met een achternaam beginnend met de letter A tot en met M zijn alleen welkom op vrijdag, wie een achternaam heeft beginnend met de letter N tot en met Z mag op zaterdag het stadion binnenrijden. Het is alleen toegestaan om met een auto naar het stadion te komen. In de auto mogen niet meer dan twee personen zitten, zij moeten in de auto blijven en mogen niet uit het raam hangen. Na afloop van het stickeren moeten de fans gelijk het stadion uitrijden.

Donaties via bank of site zijn ook mogelijk
Wie niet naar het stadion kan komen, geen auto heeft of geen sticker wil, kan de club via een bankdonatie steunen. Dat kan via rekeningnummer NL.37.INGB.0001.300.152 ten name van 'Cambuur komt eraan'. Via de clubsite is er ook een 'standaarddonatie' te doen van 10, 25, 50 of 100 euro. Notaris Volders uit Leeuwarden houdt toezicht op alle donaties, hij zegde zijn vrijwillige medewerking toe, aldus Cambuur.

Discussieer mee