U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Erik Vlaminck in Leeuwarden voor Citybooks: een uniek stadsportret

Het project Citybooks portretteert steden aan de hand van korte verhalen en series van 24 foto’s en beelden. Vier schrijvers (Vlaams, Nederland, Fries en internationaal) en twee fotografen of beeldenmakers verblijven daarvoor enige tijd in interessante, niet direct voor de hand liggende steden. Van Oostende tot Grahamstown, van Lissabon tot Jakarta. Vlaams-Nederlands huis deBuren, Leeuwarden-Fryslân 2018, Lân fan taal en Explore the North geven Leeuwarden een eigen citybook.

Momenteel is de Vlaamse schrijver Erik Vlaminck in Leeuwarden om een start te maken met zijn portret. Vlaminck werd bij het grote publiek onder andere bekend met romans als Suikerspin en Brandlucht en de column Brieven van Dikke Freddy. Publiek en pers kan kennismaken met de schrijver aan het eind van zijn residentie op vrijdagmiddag 16 februari om 16:00 uur in Hotel-Café 't Anker (inloop 15:30 uur). Het gesprek gaat over Eriks ervaringen in Leeuwarden, zijn werk als auteur en daarnaast draagt hij voor uit zijn werk en geeft hij een tipje van de sluier van zijn citybook. De avond is gratis toegankelijk.

Erik Vlaminck (Kapellen, 1954) is roman- en theaterauteur. Hij maakte naam met de zesdelige roman Het schismatieke schrijven, over het ongewone leven van gewone mensen in het Vlaanderen van de 20e eeuw. Zijn doorbraakroman Suikerspin verscheen in 2008 en zijn meest recente roman De Zwarte Brug (2016) was zes weken na verschijnen al aan de vijfde druk toe. Naast deze romans schrijft hij ook de hilarische maar veelzeggende column Brieven van Dikke Freddy, waarin een dakloze brieven schrijft aan de groten der aarde. In de reeks, die op www.sociaal.net verscheen, maar intussen ook in meerdere bundels is uitgebracht, brengt Vlaminck humor en maatschappijkritiek samen. Dit jaar is het 25e jaar op rij dat Vlaminck Brieven van Dikke Freddy schrijft.

 

Discussieer mee