U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Expositie “De Rode Hand“ in WTC Hotel en Kanselarij

Vanaf 1 november is de expositie “De Rode Hand” te zien in de lobby van het WTC Hotel en de Kanselarij te Leeuwarden. De Leeuwarder kunstenaar Martin van Seijen heeft in 2018 een groep bekende kunstenaars opgericht onder de naam “De Rode Hand” waar aan met hem onder andere de Leeuwarder kunstenaars: Wim van der Veer, Jacob Taekema, Sieb Erich, Hans Hofman en Lambert Fortuin meewerken.

De groep werkt samen met een aantal Chinese kunstenaars (Xie China International). De Rode Hand (zowel in Nederland als in China) is een stichting die vele activiteiten ontwikkelt voor kunstenaars zowel in Nederland als in China. Zo komt er in 2020 een grote expositie van Chinese kunstenaars in Fryslân en is het de bedoeling dat kunstenaars van “De Rode Hand” gaan exposeren in China. Naast de exposities zal er vanaf 2020 elk jaar een kunstprijs uitgereikt worden aan een “jonge” veel belovende kunstenaar. Ook is er een film in de maak over “Het Rode Hand” project gemaakt door filmer Ronald Tolman, die later door onder andere Omrop Fryslân uitgezonden gaat worden.

De expositie van “De Rode Hand” laat werk zien van bovengenoemde kunstenaars en is te zien op 2 Leeuwarder locaties.  Het werk van de kunstenaars is te zien in de Kanselarij te Leeuwarden die is te bezoeken op alle werkdagen van 08.30 uur tot 17.00 uur en duurt tot 18 december. De Expositie in het WTC Hotel is de gehele week te bezoeken vanaf 08.30 uur tot 20.00 uur en duurt tot 21 januari. De exposities zijn in samenwerking met Art Connection tot stand gekomen.

Discussieer mee