U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Extra voorstelling Wereldburgers van de Voorstreek

Wegens grote belangstelling komt er een extra voorstelling van Wereldburgers van de Voorstreek. Op dinsdag 22 mei wordt deze muzikale voorstelling nog een keer extra opgevoerd. De twintig aanvankelijk geprogrammeerde voorstellingen zijn inmiddels uitverkocht. Kaartverkoop is online mogelijk via www.tryater.nl.

Overal in Nederland vind je straten als de Voorstreek, die zich niet door gemeentelijke managers laten kneden. Beleidsmakers denken, schrijven en vergaderen zich suf, maar de Voorstreek trekt zich nergens wat van aan. De lege etalages en de lage huren bieden kansen aan nieuwkomers en startende ondernemers. Ze vestigen zich broederlijk naast klassieke familiebedrijven, de grote oude namen uit de stad.

Wie zijn de mensen van de Voorstreek? Wat vertellen ze ons over deze tijd? Theatermakers van Tryater en journalisten van de Leeuwarder Courant deden boodschappen bij een Koerdische supermarkt, lieten hun haren invlechten bij een Afrikaanse salon, aten koekjes in een Russische supermarkt, stelden vragen en kregen uiteindelijk de échte verhalen te horen.

Deze muzikale voorstelling gaat over de wereld van nu, over het Europa van nu, over het Leeuwarden van nu. Het is de taal van deze straat, het zijn de verhalen van de winkeliers uit deze straat die het beeld bepalen: het is een nieuwe wereld voor veel stadsgenoten.

Discussieer mee