U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Feestje aan de Julianalaan, politie grijpt in met 'coronaboete'

Naast de zeven 'coronaboetes' bij de sportkooi aan de Haydnstraat zijn er woensdagavond naar nu blijkt ook vijf boetes uitgedeeld in een woning aan de Julianalaan in Leeuwarden. Hier was een feestje aan de gang. Twee bezoekers ontkwamen aan de boete, omdat zij op de vlucht sloegen, toen de politie aan de deur kwam.

De politie kreeg rond 20.30 uur een melding over het feestje. Agenten troffen in de woning vijf personen aan. Het ging om een 17-jarige man uit Leeuwarden, een 17-jarige vrouw uit Veenwouden, twee 19-jarige mannen uit Stiens en een 22-jarige man uit Leeuwarden. De minderjarigen kregen de 'coronaboete' van 95 euro, voor de meerderjarigen volgde de prent van 390 euro. De twee gevluchte feestgangers werden niet meer opgespoord. "Dan hadden de collega's door de wijk moeten rennen", zegt Oeble Bouma van het basisteam Leeuwarden. "Daarbij was het drukke avond en dan heb je niet altijd direct een auto bij de hand."

Politie en handhaving werken samen
De politie Leeuwarden kondigde eerder al aan streng te controleren op naleving van de noodverordening. Hiervoor krijgen de agenten hulp van de handhavers van de gemeente. De handhavers letten vooral op straat op, de politie richt zich iets meer op zaken binnenshuis. "Dat heeft te maken met de wijze van binnentreden. Wij gaan meer op meldingen binnenshuis af." Toch betekent dit beslist niet dat de politie de ogen voor de noodverordening op straat sluit. "Wij schuiven niet alles door. Het begint in principe bij handhaving, maar als er meldingen bij ons binnenkomen, dan kunnen we daar niet omheen."

Nu 23 uitgedeelde 'coronaboetes' in de gemeente
Met de vijf nieuwe 'coronaboetes' zijn er nu in totaal 23 van deze prenten in de gemeente Leeuwarden uitgedeeld.

Foto: Google Streetview

Discussieer mee