Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

FHC uitgeschakeld in beker na nét te lange wedstrijd

FHC is woensdagavond uitgeschakeld in het bekertoernooi. De Stiensers waren lang de bovenliggende partij tegen eerstedivisionist Unitas, maar de wedstrijd bleek een paar seconden te lang te duren.

Vooraf leek een kans op winst voor FHC klein: Unitas speelt twee niveaus hoger dan de Stiensers. Maar de Friese Handbal Combinatie nam brutaal de leiding maar stonden met rust toch gelijk op 9-9. De Stiensers lieten na rust te veel kansen liggen waardoor Unitas uit kon lopen.

Toch knokte FHC zich opnieuw terug naar een gelijkspel en met 50 seconden op de klok werd het zelfs 21-20. Maar, op vier seconden voor tijd werd het toch weer 21-21.

De handballers moesten helemaal omschakelen in de verlenging, omdat Unitas aanvallender speelde. Dat kostte uiteindelijk ook de overwinning: 24-25. "Uitschakeling uit het bekertoernooi maar wel met opgeheven hoofd",  zo concludeert de club na afloop.

Cometas onderuit tegen tweede
Ook de heren van Cometas speelden woensdagavond een bekerwedstrijd. Tegen het tweede van Unitas werd met 20-23 verloren.

Discussieer mee