Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Finale 53ste Friesland Cup treffen TC “t Nijlân en DLTC Drachten

Zaterdag werden de halve finales gespeeld van de Friesland Cup. In de hoogste afdeling (A1) won titelverdediger TC ’t Nijlân (Leeuwarden) van Ten Woude (Heerenveen). DLTC Drachten was te sterk voor het thuisspelede LTV De Bontekoe.

 

Door de verwachte regen werden de halve finales van de 53ste Friesland Cup zaterdag niet gespeeld op de tennisbanen aan de Van Loonstraat bij TC ’t Nijlân. Er werd uitgeweken naar het tennispark van De Bontekoe. De Friesland Cup werd enkele jaren geleden omgedoopt tot de Johan Schumacher trofee. De geestelijk vader en uitvinder van dit tennisfestijn die al 21 keer door ’t Nijlân werd gewonnen.

TC ’t Nijlân naar finale Friesland Cup
Titelhouder TC ’t Nijlân moest er zaterdag tegen Ten Woude flink aan trekken om de finale te behalen. Een finale die zondag gespeeld wordt aan de Van Loonstraat in Leeuwarden. Na de vier enkel partijen was er nog volledig evenwicht. Sarah Jellema moest wegens een blessure in de derde set haar partij opgeven. Nestor Floor Snoeijing moest in de beslissende derde set de vlag strijken.
Joost Willekes en Daan Veldhuis trokken na winst bij de heren de wedstrijd weer in evenwicht: 2-2.

Na de winst in beide dubbels voer het Nijlân schip veilige haven binnen. Snoeijing won aan de zijde van Hannah de Boer.

Rutger Balk en Daan Veldhuis (foto) waren te sterk voor het Ten Woude koppel. Hannah de Boer/Rutger Balk en Rowena van der Ploeg/Joost Willekes sloegen de regerend titelhouder in de GD definitief naar de finale: 6-2.

LTV De Bontekoe moet strijden om degradatie te ontlopen
DLTC Drachten was met 5-3 te sterk voor LTV De Bontekoe. Alleen Pieter Dirk Gerritsen wist een punt te pakken na de vier enkel partijen. Rik Bosma ging in straight sets ten onder. Lisette Moonen en Saar Schulting (driesetter) verloren beiden hun enkel partij. Winst van het HD-koppel Maarten Rodenhuis/Rik Imgerd Bosma -en winst in de gemengd dubbel van Patrick van der Hoek en Saar Schulting was niet voldoende voor de overwinning. De Bontekoe moet zondag nu winnen van Ten Woude om degradatie te ontlopen.

Discussieer mee