Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Finalisten #mijnbroodhuys van Het Broodhuys en Broodhuys Broertje zijn bekend!

Aankomende maandag 24 september strijden de drie finalisten Melanie Walthuis, Jessica van Ekeris en Benno Bos voor de hoofdprijs van het broodje dat op de nieuwe menukaart komt! De finale begint om 17:00 uur bij Broodhuys Broertje aan Ruiterskwartier 147 te Leeuwarden. Rond 18:30 uur wordt de winnaar bekend gemaakt en mag hij of zij de hoofdprijs in ontvangst nemen. Wat zal hij/zij kiezen: €1000,- of 5% omzet van het broodje voor een half jaar?

Op dit moment vindt er een stemronde plaats op Facebook, die al in volle gang is. Al meer dan 1.200 mensen hebben gestemd op hun favoriete broodje. Het broodje met de meeste stemmen heeft alvast een stem voorsprong in de finale. Tijdens de finale buigt een vierkoppige jury zich over het kiezen van het beste broodje. De finalisten maken hun broodje klaar, zodat de jury deze kan proeven en beoordelen.

De drie broodjes waar het om gaat zijn Zorba Chicken van Melanie Walthuis met een vers afgebakken Italiaanse bol, tzatziki, bedekt met nacho cheese chips, goed gekruide Kip Shoarma, gesmolten cheddar cheese, sla, rode uitjes, afgemaakt met tzatziki. Het broodje Heksenbezem van Jessica van Ekeris met een pistolet met heksenkaas, ijsbergsla, rucola, komkommer, gerookte zalm en pijnboompitjes. En het broodje Africana van Benno Bos met een ciabatta met kipfilet gemarineerd in kerriepoeder, passata saus, rode ui, basilicum, knoflook, oregano, banana, kaassnippers en pinda’s.

Discussieer mee