U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

FNP bezorgd over mogelijk verdwijnen Huis aan Huis Leeuwarden

De gemeenteraadsfractie van FNP is bezorgd over de toekomst van Huis aan Huis Leeuwarden. Uitgever NDC Mediagroep wil alle huis-aan-huiskranten van de hand doen omdat het geen perspectief meer ziet voor de weekbladen. De FNP denkt dat daardoor de informatievoorziening van de gemeente in geding kan komen.

De gemeente Leeuwarden gebruikt de gratis krant voor informatievoorziening aan de inwoners. De fractie van FNP is bang dat een deel van de inwoners niet goed meer op de hoogte wordt gehouden, zou de krant verdwijnen. "In grutte groep ynwenners fan ús gemeente binne fanwege it ûntbrekken fan finansjele middels gjin abonnee op in deiblêd en sjogge de hûs-oan-hûs blêden as in goed alternatyf", zo schrijft de partij in vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Daarom willen de Fryske Nasjonalisten van het college weten of de gemeente al denkt aan alternatieven. Ook vraagt de partij zich af of het college het nodig vindt dat de informatievoorziening op papier behouden blijft. Volgens de partij is dat belangrijk, omdat een deel van de inwoners de kennisgevingen niet meekrijgt als die alleen digitaal gedeeld worden.

NDC Mediagroep geeft 40 huis-aan-huisbladen uit in Noord-Nederland. Het bedrijf, dat al enige tijd verlies maakt, werd eind vorig jaar overgenomen door Belgisch krantenbedrijf Mediahuis. Omdat de uitgever denkt geen winst meer te kunnen maken op de bladen, is besloten om ze van de hand te doen.

Discussieer mee