U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Fractievoorzitter Niesink wil lijst ChristenUnie trekken, Rijpma neemt afscheid

Fractievoorzitter Carlijn Niesink van ChristenUnie Leeuwarden wil lijsttrekker worden voor de partij bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. De politica uit Wirdum wordt unaniem gesteund door het bestuur, zo maakte de partij donderdag bekend.

"Carlijn heeft de afgelopen periode op zeer inhoudelijke en transparantie wijze invulling gegeven aan haar raadswerk", zegt voorzitter Frits Tromp. "Het bestuur is dan ook erg dankbaar dat zij bereid is de kar ter trekken voor de komende vier jaar." De leden van de partij maken in november een definitieve keuze over wie de lijst trekt.

Niesink is blij dat ze naar voren is geschoven als kandidaat-lijsttrekker. "Afgelopen periode is er veel in gang gezet en heb ik mij vast kunnen bijten in de sociale vraagstukken binnen de raad. Met name het prostitutiebeleid, WMO en de jeugd gaan mij aan het hart. Hierin is nog veel werk te doen. Ik ben blij en dankbaar dat ik hier nu mee door kan gaan."

Rijpma stopt
Niesink werd in 2019 fractievoorzitter, toen Frits Rijpma de functie neerlegde. Rijpma neemt nu helemaal afscheid van de raad: na drie termijnen is hij bij de volgende verkiezingen niet meer herkiesbaar.

Discussieer mee