U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Freule Partij verschoven naar 19 september

De belangrijkste partij bij het jongenskaatsen van 14 tot 16 jaar, de jaarlijkse Freule partij in Wommels, wordt dit jaar gehouden op zaterdag 19 september. Vanwege de nu heersende corona regels kunnen dan ongeveer 500 toeschouwers aanwezig zijn.

 

Woensdag 5 augustus stond de jaarlijkse Freule Partij op de KNKB agenda. Door het heersende corona virus kon deze niet op die dag plaatsvinden en werd voorlopig verschoven naar 19 september. Zondag maakte Stichting bestuur voorzitter Tjeerd Dijkstra bekend, dat alles in het werk zal worden gezet om de Freule Partij op zaterdag 19 september te laten plaats vinden. Het is een afdeling wedstrijd van jongens van 14 tot 16 jaar.

Afgelopen week is er door het bestuur van de Freule een oproep gedaan aan alle verenigingen of er in deze schoolperiode wel voldoende draagvlak voor is. Tjeerd Dijkstra: “Het moet wel Freule waardig zijn en dat er wel minimaal vijf rondes gekaatst moeten worden, dat is voor ons een vereiste”.  Prijzen en gouden horloges blijven beschikbaar.

Uitgangspunt blijft daarbij wel de 1.50 meter regel. Uiteindelijk kunnen dan ongeveer 500 personen die dag aanwezig zijn: Dijkstra: “en dat vinden wij beheersbaar”.

Stichting De Freule voorzitter Tjeerd Dijkstra:

Discussieer mee