U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Fries Museum eerder open vanaf 19 mei

Het Fries Museum gaat vanaf aanstaande zaterdag 19 mei een uur eerder open. Het museum besluit daartoe in verband met de grote belangstelling voor de tentoonstelling Escher op reis. De nieuwe openingstijden, van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur, gelden voor het hele museum en zijn van kracht tot en met 28 oktober 2018.

Vanaf dit weekend zal het Fries Museum daarom gedurende de verdere tentoonstelling periode vanaf 10.00 uur zijn deuren openen. Het museum is bovendien extra open op Tweede Pinksterdag, aanstaande maandag 21 mei. Aangeraden wordt om entreekaarten online te bestellen. Daarmee zijn bezoekers verzekerd van toegang op de gewenste dag en tijd.

Tijdslots
Om bezoekers een optimale ervaring te kunnen bieden hanteert het Fries Museum tijdslots. De tijdslots gelden voor de gekozen aankomsttijd, niet voor de duur van het bezoek. Met hun kaartje hebben bezoekers bovendien toegang de rest van het museum, waar onder andere Phantom Limb: Art beyond Escher te zien is, en het Fries Verzetsmuseum.

Escher op reis
Escher op reis maakt de ontwikkeling van M.C. Escher als beeldend kunstenaar voelbaar. Een belangrijke rol is weggelegd voor de invloed van de locaties waar hij tijdens zijn leven verbleef. Aan de hand van meer dan tachtig originele werken, circa twintig tekeningen, brieven, fotomateriaal en persoonlijke voorwerpen, treden bezoekers in de voetsporen van M.C. Escher. Het innovatieve tentoonstellingsontwerp van XPEX Amsterdam versterkt de beleving van Eschers leven en werk.

Discussieer mee