U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Friese Poort wint LC Award met de bouw van het taalpaviljoen

Studenten van de opleidingen Bouw en Infra van ROC Friese Poort wonnen dinsdagavond 12 juni de LC Award met hun project  'de bouw van de rok van het taalpaviljoen MEM'.

Thomas Kelderman, Melvin Werkman, Richard Rodenhuis, Michiel de Wolff, YorickSietsma, Loes Walrecht, Nick Doosje en Sjouke Hoonstra, werkten wekenlang aan de bouw van de rok van het taalpaviljoen MEM in de Prinsentuin. Samen met nog veel meer studenten van hun school. Volgens docent Sym Timmermans was het project een mooi voorbeeld van praktijkonderwijs: “Studenten moeten in de praktijk het vak leren, niet alleen in de schoolbanken.”

Samenwerking
Studenten van meerdere opleidingen uit Drachten leverden een bijdrage aan het paviljoen. Dat leverde een mooie leerervaring op. Voor het prijzengeld van € 333,33 hebben de studenten ook al een bestemming. Ze gaan er met zijn allen “een mooie dag van organiseren”.

Taalpaviljoen
Het Taalpaviljoen is onderdeel van het project Lân van Taal van Culturele Hoofdstad dat sinds april geopend is. De ronde vorm van het Taalpaviljoen beeldt de rok uit van een vrouwenfiguur met twee hoofden, MEM. De twee hoofden staan symbool voor de twee moedertalen van Friesland.

Discussieer mee