U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Fris en fruitig Aris tegen Landstede nipt onderuit

De laatste uitwedstrijd van de reguliere competitie voor de brigade van trainer Anne van Dijk (foto) was in Zwolle tegen Landstede. Aris hield tot de laatste seconden stand maar kwam een punt tekort.

Landstede Zwolle begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam via een 7-0 runnetje op voorsprong. Craig Osaikhwuwuomwan gaf voor de Leeuwarders met een dunkje het startsein voor de achtervolging. Na ruim zeven minuten speeltijd was het bij een stand van 15-14 weer een wedstrijd. Zwolle liep daarna weg naar 23-16, waarna Deividas Kumelis met een drietje en een and-1 weer aanhaakte naar 24-22. Het eerste kwart werd afgesloten bij een stand van 27-24. Het was dezelfde Kumelis die de Leeuwarders met andermaal een and-1 naast de Zwollenaren schoot: 31-31. Sjoerd Koopmans zette de brigade van Anne van Dijk op voorsprong en coach Herman van der Belt noodgedwongen in een time-out moest vluchten. Een ook deze avond moeilijk af te stoppen Kaza Kajami-Keane nam de Hanzestad bewoners bij de hand naar een 38-33 voorsprong. De Leeuwarders hielden het hoofd echter koel en hielden dapper stand. Bij rust kon de wedstrijd bij een 47-44 score, nog steeds in Landstede voordeel, nog alle kanten uit. Een opgeleefde Deividas Kumelis was de eerste helft met dertien punten, en slechts 7 min. speeltijd, bij de Leeuwarders de gevierde man.

Griffin Kinney opende na rust voor Aris. Kajami-Keane vuurde een bommetje af, waarna Landstede via een 10-0 run voor het eerst afstand nam: 62-49. Aris wist echter ook nu van geen wijken en kwam terug naar 65-58. Coach Van der Belt trok wederom bij de Zwollenaren gehaast aan de noodrem. Anderson vuurde ook nog even een bommetje af, maar kon ook niet verhinderen dat Landstede met nog een kwart te spelen nog steeds op een kleine 74-70 voorsprong stond.

Nathaniel Musters opende voor het team van coach Van Dijk het laatste kwart. Kajami-Keane knalde met een and-1 en zijn 22ste punt de Zwollenaren naar 79-72. Aris was het even kwijt, maar Anderson pakte de draad met een drietje voor de Leeuwarders weer op. Mike Schilder verstoorde de opmars echter en met nog vijf minuten te gaan was het verschil weer 12 punten: 87-75. Craig O., Anderson en Masterson antwoorden waarna David Michaels en Kinney van af de vrije worplijn weer aanhaakten: 87-85. Griffin buffelde naar 87-87 met nog 30 sec. te gaan en balbezit voor Aris. Craig O. (10 punten en 15 rebounds) miste helaas een laatste schot waarna de rebound van Masterson voor Aris werd bestraft met twee vrije worpen voor Landstede. Schilder wist daar een van te benutten, waarna Kinney werd afgestopt en de wedstrijd met 88-87 verloren ging. Zes spelers van Aris zaten in de dubbele cijfers. Kwartstanden: 27-24, 20-20, 27-26, 14-17.

Discussieer mee