U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Gebroeders Anker stoppen eind volgend jaar als strafrechtadvocaat

De broers Wim en Hans Anker stoppen eind 2021 met hun werk als strafrechtadvocaat. De twee gaan dan met pensioen, meldden zij maandag in de SportCast van Omrop Fryslân. Of de Ankers deel blijven uitmaken van de maatschap, waarin zij met Tjalling van der Goot en Evert Kuiters zitten, is nog onduidelijk.  

De Ankers verbazen zich over de media-aandacht voor hun stoppen, melden zij op de website van hun kantoor. "Oud nieuws", zegt Wim Anker. "We hebben het een half jaar geleden, of zelfs misschien wel een jaar geleden, al eens gezegd in een programma van Omroep Max. Maar nu zeiden we het als bijzinnetje in een podcast over Cambuur en Heerenveen (de SportCast van Omrop Fryslân, red.) en ineens is het groot nieuws."

Onduidelijkheid over toekomst van kantoor
Met hun pensioen komt er voor de Ankers een einde aan hun advocatenloopbaan. Wat er met het advocatenkantoor gebeurt als de broers Anker ermee stoppen, is nog niet bekend. Zij zitten momenteel in een maatschap met Tjalling van der Goot en Evert Kuiters. LEO Middelsé kreeg het verzoek om vragen over dit onderwerp te mailen. Dat is gebeurd.

Of er een antwoord volgt, is nog de vraag. Interviews geven doen de broers voorlopig niet, geven ze op hun site aan. "We zijn beduusd van alle aandacht, maar we hebben besloten geen interviews te doen. Het duurt nog anderhalf jaar voor het zover is."

Foto: Google Streetview

Discussieer mee