U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Geen betaald voetbal tot 1 september. PC mogelijk verkaatst op 30 september

Er is duidelijkheid over het voorlopige sport beleid na de persconferentie van het kabinet op dinsdag 21 april. Alle evenementen waarvoor een vergunning nodig is (en ook alle sportevenementen) zijn tot 1 september 2020 verboden.

 

Kaatsen

De PC wordt dit jaar niet op de vijfde woensdag in juli verkaatst. Dat is het directe gevolg van de maatregelen, die premier Mark Rutte dinsdagavond bekend maakte.

De Permanente Commissie had met deze mogelijkheid al rekening gehouden. In de vergunningsaanvraag was niet alleen toestemming gevraagd voor de oorspronkelijke datum (29 juli), maar ook voor woensdag 30 september. Informatie over kaartverkoop volgt later. Een en ander hangt uiteraard af van de vraag wat het kabinet later besluit voor de periode na 1 september.

Geen betaald voetbal tot 1 september

Dat betekent ook dat het betaald voetbal tot in ieder geval 1 september stil komt te liggen.

Experts adviseren dat het sportbeleid voor kinderen en jongeren versoepeld kan worden. Kinderen tot 12 jaar mogen sporten zonder 1,5 meter-regel in acht te nemen. Kinderen van 12 tot 18 jaar mogen sporten, maar moeten wel 1,5 meter afstand houden.

Alle Vergunning plichtige evenementen waren al tot 1 juni verboden. Dat verbod wordt verlengd tot in ieder geval 1 september.

Discussieer mee