U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Geen Noordelijk Film Festival, wel een Noordelijk Film Programma

Het Noordelijk Film Festival gaat dit jaar niet door. Na de aankondiging van de nieuwe maatregelen van de overheid, waaronder het verbod op evenementen, heeft de organisatie van het Noordelijk Film Festival moeten besluiten dit jaar geen filmfestival meer te kunnen organiseren.

De organisatie gaat nog steeds films vertonen. Het plan om in verschillende bioscopen in Friesland, met maximaal 30 personen op 1,5 meter afstand, naar films te kijken, is wel goedgekeurd. Van 11 tot 15 november is er een speciaal geselecteerd filmprogramma in Slieker Film en Pathé Cinema in Leeuwarden, De Bios en de Lawei in Drachten, CineSneek, De Bios in Heerenveen en De Koornbeus Franeker.

Door het filmprogramma zo uit te spreiden over de provincie, in plaats van de centraliseren in Leeuwarden, hoopt de organisatie reisbewegingen te beperken. De organisatie roept filmbezoekers op zoveel mogelijk met eigen vervoer naar de bioscoop of het filmtheater te gaan.

Dat het Noordelijk Film Festival niet door gaat, betekent ook dat het 48 Hour Film Project, de première van de Look@Me-films en de activiteiten voor de filmmakers van onder andere Filmkick Academy niet door gaan. Artistiek leider en filmprogrammeur Fredau Buwalda: "Dat is heel verdrietig, maar ook begrijpelijk in deze tijd. We hopen met het ‘Noordelijk Film Programma’ dat wij nu overdragen aan de bioscopen en filmtheaters toch nog wat moois te bieden in de donkere dagen, iets waar mensen naar uit kunnen kijken, want juist in een lockdown kan een veilige culturele ontsnappingsmogelijkheid ook van groot belang zijn. Het zal niet voor niets zijn dat de overheid de bioscopen en filmtheaters nu niet sluit."

Discussieer mee