Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

'Gehavend' trio van der Bos wint laatste vrije formatie wedstrijd

Trio Gert Anne van der Bos (K), Hendrik Kootstra en Erwin Zijlstra winnen in Marsum de laatste vrije formatie wedstrijd. Hendrik Kootstra kreeg, na verlies in de eerste omloop en zonder een bal aan te raken in de finale, als invaller de krans omgehangen voor de grote pechvogel van deze zonnige kaatsdag Taeke Triemstra.

 

Er hing zondag een zwarte schaduw boven de zevende seizoenzege van trio Gert Anne van der Bos, Hendrik Kootstra en Erwin Zijlstra. In de finale tegen Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar lag bij een 5-1 2-4 voorsprong de zege voor het grijpen. Op dat moment zwikte Taeke Triemstra door zijn enkel en moest met een zwaar lijkende blessure de strijd staken. Even daarvoor, bij een 3-1 4-4 voorsprong, moest Triemstra het speelveld ook al verlaten met krampverschijnselen. Het seizoen lijkt voor de Sint Jabuurster voorbij met nog een del wedstrijd (zondag) te gaan. Update: Na controle in het MCL zou blijken dat er niets is gebroken en drukverband is geplaatst.

Triemstra derde in klassement aller tijden
Op jacht naar de koppositie in het klassement aller tijden mag Triemstra wel twee punten bijschrijven. Dit jaar sloeg Triemstra 38 punten bijeen en komt daarmee op een totaal van 859. Als derde achter Piet Jetse Faber met 885 en Hotze Schuil als tweede met 876.
Finale

Kaatsvereniging Foarút in Marsum kreeg een droomfinale tussen de twee meest succesvolle trio’s van dit seizoen. Negen seizoenoverwinningen waren er voor trio Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar.  Gert Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra kregen al zes keer de kans omgehangen. ‘Dit op het oog lijkende krachtsverschil’ werd door trio van der Bos volledig ontkracht.
Partuur Steenstra werd aan alle kanten overklast en met een 5-1 6-4 nederlaag richting douche gestuurd. Zowel aan de opslag en in het perk waren de oranjehemden oppermachtig. Taeke Triemstra pakte het eerste bordje door op 6-6 de opgeslagen bal van Steenstra over de boven te timmeren. Steenstra zorgde met een retourslag voor de gelijke stand. Van der bos c.s. kwamen op een 3-1 voorsprong nadat Wassenaar twee keer op een zes de bal kwaad uitsloeg. Een kramaanval van Triemstra legde de partij daarna enige tijd stil.
Een misser van Steenstra op 3-1 6-6 sloeg de deur definitief dicht. Op 5-1 2-4 volgde nogmaals een onderbreking na de enkelblessure van Triemstra. “Steenstra, Hiemstra en Wassenaar liepen daarna nog even demonstratief van het veld’. Met invaller Kootstra vuurde van der Bos met zijn zoveelste onnavolgbare zitbal zijn partuur in de kransen.
In aanloop naar de finale werd in de eerste omloop het nog steeds kwakkelende trio Marten Bergsma (balkeerder), Hendrik Kootstra en Menno van Zwieten een eerst gegund. Na een staand nummer kreeg partuur Auke Boomsma, Hessel Postma en Tsjerk Elsinga klop met 5-1 6-0.
Medefinalist Steenstra c.s. plaatsten zich met twee keer een spel tegen en een staand nummer eenvoudig voor de finale.

Kaatsvereniging Foarút in Marsum gaat voor door elkaar loten partij
Kaatsvereniging Foarút organiseerde na eerdere vrije formatie wedstrijden sinds 2013 een door elkaar loten partij. De grote wens van de vereniging. Dit jaar was er andermaal een del wedstrijd aangevraagd maar kreeg een vrije formatie wedstrijd toegewezen van de KNKB. Medevoorzitter Leendert van Wieren is met zijn overige bestuursleden duidelijk ‘not amused’ met deze toewijzing.
Van Wieren: Wy binne in nij bestjoer en hiene oanfrege om wer in útnûging wedstriid te organisearjen. Mar dat is troch de KNKB net honorearre. De reden is my net bekend. Wy hawwe foar folgjend seizoen wer in trochelkoar lotsjen partij oanfrege, mar wat de KNKB dêrmei docht wit ik net.
Uitslag

1. Gert Anne van de Bos (K), Hendrik Kootstra (Taeke Triemstra), Erwin Zijlstra
2. Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra, Hans Wassenaar
3. Auke Boomsma, Hessel Postma, Tsjerk Elsinga

Dames hoofdklas
De dames speelden zaterdag een del partij met zes trio’s op de lijst.
1. Ilse Tuinenga, Manon Scheepstra, Gerde L. à Nijeholt
2. Anna Dieuwke Dijkstra, Anne Monfils, Annelien Broersma

Zondag wordt het kaatsseizoen bij zowel de dame -en de heren hoofdklassers afgesloten met de kaatsklassieker De Oldehove partij op sportpark Sonnenborgh in Leeuwarden.

Discussieer mee