U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Geldinzameling 'Nederland helpt Sint-Maarten' van start

Vrijdagochtend is de start van de inzamelactie voor Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius begonnen.

Minister Plasterk heeft vrijdagochtend op NPO radio 2 het startsein gegeven voor de inzamelingsactie van het Rode Kruis. De actie is opgericht voor de eilanden die vorige week getroffen zijn door orkaan Irma.

Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de landen Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius.  In Hilversum is er een belteam in het actiecentrum Beeld en Geluid tot middernacht bereikbaar om donaties te verwerken. Het belteam is bereikbaar op het nummer 0800-1130 voor de donaties van giro 5125. Ook kunnen mensen de donaties zelf brengen naar het actiecentrum.

Door RTL, SBS6 en de publieke omroep wordt er op de radio, televisie en op het internet aandacht gegeven voor de geld inzamelactie. Er is een speciaal programma op NPO 1 genaamd 'Nederland helpt Sint-Maarten' wat op televisie is van 21:30 tot 22:20. Art Rooijakkers heeft  in dat programma het met gasten over de speciale acties in Nederland en laat reportages zien hoe het nu gaat op Sint-Maarten. De hele dag door zie je op NPO 1 korte updates bij het actiecentrum Beeld en Geluid.

In Leeuwarden zijn er ook meerdere inzamelacties zoals: 'LWD helpt Sint Maarten en 'actiesxm'. De actie 'LWD helpt Sint Maarten' zamelt kleding, eten, drinken, schoeisel en andere producten in die de mensen op de eilanden zeer nodig hebben. Mensen die willen steunen kunnen lwdhelptsxm@gmail.com mailen.

De inzamelactie 'actiesxm' zamelt geld in voor de eilanden. De inzameling is bij meerdere Friesland Colleges te zien met allerlei verschillende soorten spellen en andere acties.

Meer dan 90 procent van de huizen op Sint-Maarten hebben schade door orkaan Irma en een derde daarvan is zo verwoest dat de huizen niet meer gerepareerd kunnen worden.

Sinds zondag is het Rode Kruis bezig om hulp te verlenen en om te onderzoeken hoeveel schade er precies is.

Discussieer mee