U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Geleiderail op Europaplein

Donderdag 8 november begint de voorbereiding voor de plaatsing van stalen geleiderails rondom de rotonde op het Europaplein. Aannemer Vic Obdam Staalbouw BV doet dit in opdracht van de gemeente Leeuwarden.

De stalen geleiderail komt op de betonnen buitenranden van de  turborotonde en moet voorkomen dat voertuigen van de rotonde raken. De werkzaamheden duren tot Kerstmis. De aannemer werkt van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 16.00 uur, met uitzondering van de hijswerkzaamheden, die vinden vanaf 9.00 uur plaats (na de spits).

De aannemer werkt voornamelijk achter de betonnen barriers. De barriers worden daarom op enkele plaatsen naar voren gebracht om voldoende werkruimte te creëren. De rijbaan wordt daardoor iets smaller; het verkeer ondervindt daar geen hinder van. Tijdens de werkzaamheden geldt een maximum snelheid van 30 km/uur.

Tussen 29 november en 10 december – bij het inhijsen van de geleiderail-elementen – ondervindt het verkeer hinder in de vorm van korte stremmingen in het deel waarin de aannemer werkt. Ook de fietsers rijden dan even anders. De stremmingen zijn noodzakelijk om de veiligheid van weggebruikers en medewerkers te garanderen.

Discussieer mee