U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Geluk staat centraal in de Geluk in de buurt-tour

De Geluk in de buurt-tour is een initiatief van het Fries Sociaal Planbureau (FSP) en De Uitkijkers - waarbij geluk in de wijken van Leeuwarden en Bolsward centraal staat - om inzicht te geven over brede welvaart in Friesland. Tijdens deze online tour brengen diverse sprekers een bezoek aan bibliotheken in Leeuwarden en Bolsward op 15 en 22 april.

 De samenwerking van het FSP en De Uitkijkers met dBieb in Leeuwarden en Bibliotheken Mar en Fean geeft inzicht in brede welvaart in Friesland op een toegankelijke manier. De sprekers vertellen op een laagdrempelige manier over sociale projecten in de buurt met sprekende voorbeelden.

Tijdens deze online tour in april zullen verschillende inspirerende gastsprekers hun verhaal delen over geluk in de projecten en initiatieven van de wijken in Leeuwarden en Bolsward. De tour gaat van start op 15 april in Leeuwarden en gaat verder op 22 april in Bolsward.

In Leeuwarden kijken De Uitkijkers samen met de sprekers op 15 april naar verschillende vormen van geluk in de stad en op welke manier Leeuwarden in verbintenis komt met haar omgeving. Eva van Netten vertelt hoe ze voor verbinding zorgen bij festival Welcome to the Village, door middel van het organiseren van sociale projecten in hun tijdelijke dorp. Jerrel Ramdat deelt hoe hij mensen in beweging zet met de stichting 058 Samen Sterk en laat mensen hierdoor in contact met elkaar komen. Zo komen ze fysiek in beweging en leggen zij sociale contacten.

Op 22 april kijken De Uitkijkers in Bolsward naar de Friese Paradox die er in de regio heerst en waarom men er zo gelukkig is. Hiervoor zijn twee sprekers uitgenodigd. Ten eerste Esther Jorritsma, docente Engels op het Marne College in Bolsward. Zij vindt dat er in deze coronatijd niets boven echt contact met de leerlingen gaat. Daarnaast belicht Evert Salverda met zijn kennis en ervaring Bolsward vanuit verschillende projecten waarbij hij betrokken is.

Discussieer mee