U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Gemakkelijke avond voor Cambuur

SC Cambuur had vrijdagavond weinig moeite met de hekkensluiter in de Keuken Kampioen Divisie. In eigen stadion werd met bij vlagen goed spel Jong FC Utrecht met 4-1 aan de kant gezet. 

Cambuur begon goed tegen de beloften uit de domstad. In de 6de minuut was het Sai van Wermeskerken die met een vliegend schot vanaf de 16 de bal in de kruising schoot. Ondanks enkele 100 procent kansen moesten de ruim 6000 toeschouwers tot de 35ste minuut wachten op de 2-0. Het was Kevin van Kippersluis die een mooie aanval van Cambuur koel afrondde.

Cambuur, zonder de geblesseerde aanvoerder Robbert Schilder, leek daarna met deze comfortabele voorsprong de rust te halen. Echter was het Sai van Wermeskerken die linksbuiten Lebon binnen de zestien neerhaalde. De penalty was een eitje voor Utrecht topscoorder Nick Venema.

Ondanks deze tegenvaller kwam Cambuur weer flitsen uit de kleedkamer en 2 minuten na rust was het Ciganiks die met een van richting veranderd schot de marge weer op twee bracht. Uitblinker Robin Maulun zorgde in de 65ste minuut voor de 4-1 eindstand door de bal vanaf de zestien prachtig binnen te krullen.

Cambuur deed wat het moest doen. Winnen van Jong FC Utrecht. Ondanks het bij vlagen goed spel lieten de mannen van René Hake de kans liggen om het doelsaldo even eens een keer goed op te vijzelen.  De uitblinkers waren Andrejs Ciganiks en Robin Maulun. De twee middenvelders zorgden tegen Jong FC Utrecht voor de creativiteit die Cambuur dit seizoen zo vaak ontbeerd.

Na de winst op Jong FC Utrecht staat SC Cambuur op een negende plaats. Deze plek geeft recht op een plek in de play-offs. Al staan nummer 13 FC Eindhoven en nummer 14 MVV slechts 3 punten onder de Leeuwarders. En laat FC Eindhoven nu de eerst volgende tegenstander zijn komende vrijdag. Een heuse 6 punten wedstrijd dus waar Cambuur een goede stap omhoog kan zetten richting die zo felbegeerde play-offs.

René Hake:

Man of the match Robin Maulun:

Discussieer mee