U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Gemeente lanceert digitaal 'coronaplatform' ‘Leeuwarden Helpt’

De gemeente Leeuwarden lanceerde vandaag het online platform ‘Leeuwarden Helpt’. Het is een website voor hulp in de coronacrisis. Vraag en aanbod vinden elkaar op deze manier, is de gedachte.

Platform voor eenvoudige hulpvraag
De kwetsbare mens en werknemers in de zorg kunnen een eenvoudige hulpvraag plaatsen op ‘Leeuwarden Helpt’. Dat kan op een afgeschermd deel van de site, na inschrijving. Medewerkers van de gemeente bekijken de oproepjes en zoeken er een vrijwilliger bij. Die vrijwilligers kunnen zich ook op site inschrijven. ‘Leeuwarden Helpt’ is een aanvulling op de bestaande initiatieven in de stad en de dorpen. “Op deze manier kunnen we voor zoveel mogelijk mensen in de stad en de dorpen iets betekenen”, aldus wethouder Feitsma.

Idee komt uit België
Het idee voor het online platform komt uit het Vlaamse Leuven. De stad Leuven lanceerde een vergelijkbare website, Impactdays.be. Leeuwarden kwam dit aan de weet, omdat zowel Leeuwarden als Leuven lid zijn van het stedennetwerk ‘Eurocities’. De Vlaamse stad bood haar kennis en kunde aan voor ‘Leeuwarden Helpt’. Feitsma: “Op onze beurt delen wij graag onze aanpak en ervaring met andere gemeenten. We zullen, terwijl we aan de slag zijn, echt nog wel wat hobbels en obstakels tegenkomen in het systeem en de ondersteuning, voordat het volledig draait.”

‘Leeuwarden Helpt’ is hier te vinden.

Discussieer mee