U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Leeuwarden hangt de regenboogvlag uit

Dit weekend hangt Leeuwarden de regenboogvlag uit omdat het zondag de nationale Coming Out dag is. Dit is de dag waarop acceptatie van seksuele- en genderdiversiteit wordt gevierd. Ook veel andere steden en gemeenten in Nederland hangen daarom de bekende regenboogvlag uit.

De regenboogvlag symboliseert dat iedereen uniek is en erbij hoort. Met het hijsen van de regenboogvlag vanwege Coming Out dag geven gemeenten een boodschap af aan burgers, werknemers, scholen, bedrijven en maatschappelijke organisaties om open te staan voor diversiteit.

Omdat de nationale Coming Out dag dit jaar op een zondag valt, is ervoor gekozen om de regenboogvlag al vrijdagochtend 9 oktober te hijsen en pas zondag laat weer te strijken. Op de Oldehove wappert de vlag daardoor bijna het gehele weekeinde.
Om 8 uur ’s ochtends wordt op de Oldehove de vlag gehesen door wethouder Hein Kuiken van de gemeente Leeuwarden. Hij wordt daarbij ondersteund door leerlingen van Piter Jelles !mpulse. Voor de inbreng van laatstgenoemden is gekozen omdat de opleiding erg actief is op LHBTI-gebied.

Discussieer mee