U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Gemeente Leeuwarden zoekt duurzame hoogvliegers!

De gemeente Leeuwarden zoekt huiseigenaren die in het afgelopen jaar (2017) hun woning hebben verduurzaamd. Van het plaatsen van tochtstrippen, het waterzijdig inregelen van de Cv-ketel tot het isoleren van de spouwmuur, het aanbrengen van dakisolatie en het plaatsen van zonnepanelen. Allemaal acties vanuit de Mienskip die actief bijdragen aan een lagere energieverbruik, minder CO2-uitstoot en onmisbare stappen richting 20% energiebesparing en 16% duurzame energieopwekking in 2020 (Leeuwarder Energieagenda 2016-2020).

Inventarisatie

Om te kijken wat we met elkaar bereiken in de gemeente Leeuwarden en hoe en waar huiseigenaren overgaan tot het nemen van slimme maatregelen, roept de gemeente Leeuwarden duurzame huiseigenaren zich te melden op:www.slimwoneninleeuwarden.nl/ikbespaar. Onder de aanmelders verloot de gemeente Leeuwarden 6 instapbewijzen voor een bijzondere luchtballonvaart (op groen gas) met wethouder Jan Atze Nicolai over de gemeente Leeuwarden. Een prachtig moment om ook fysiek te kijken hoe duurzaam de woningvoorraad ervan boven bij staat.

Verduurzaming particuliere woningvoorraad

De gemeente Leeuwarden timmert sinds 2013 met het energieloket ‘Slim wonen in Leeuwarden’ aan de weg voor energiebesparing. Met een actieve telefonische hulpdienst, een informerende website en een interactieve Facebookpagina (bijna 2.000 volgers) wil de gemeente bijdragen aan die bespaarbeweging onder particuliere woningeigenaren. Door actief in te zetten op collectieve inkoopacties, van-onder-op georganiseerde wijkinitiatieven, financieringsmogelijkheden, zonnevelden, Nul-op-de-Meter acties en communicatiecampagnes wil Leeuwarden ook het komend seizoen weer grote slagen slaan in het verduurzamen van de woningvoorraad.

Discussieer mee