U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Gemeente sluit vier jongerenplekken vanwege het paasweekeinde

De gemeente Leeuwarden sluit komend paasweekeinde uit voorzorg vier jongerenplekken af. Het gaat om de skatebaan aan de Burstumerdyk in Grou en om het skatepark aan de Van Loonstraat en de voetbalkooien aan het Groenesterpad en Wybrand de Geeststraat in Leeuwarden. Hier komen nog steeds te veel mensen samen en ze houden geen anderhalve meter afstand van elkaar, zegt de gemeente.

De skatebanen en voetbalkooien gaan morgen om 9.00 uur dicht. Burgemeester Buma nam het besluit tot de tijdelijke sluiting. Hij nam deze beslissing, omdat samenkomen en geen anderhalve meter afstand van elkaar houden onwenselijk zijn in deze coronacrisis. Daarbij is het verboden volgens de afgekondigde noodverordening.

Infoborden volgen, plekken zijn dinsdag weer open
Bij de vier plekken komen informatieborden te staan. Daarop komt de reden van de afsluiting te staan, maar ook dat er consequenties zijn op overtreding. Mochten er toch groepen samenkomen op de skatebanen en voetbalkooien, dan zijn 'coronaboetes' niet uitgesloten. Zo'n boete is 95 euro voor een minderjarige en 390 euro voor een meerderjarige. Meerderjarigen krijgen door de hoge boete ook een strafblad.

De vier locaties gaan dinsdag vanaf 9.00 uur weer van het slot.

Discussieer mee