U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

VIDEO: Waddenbeleving in nieuwste trein Arriva

Foto: LEO Middelsé, Lennard Jan Geerts

Vanaf vandaag waan je je bijna op het Wad als je de nieuwe WINK-trein van Arriva binnen stapt. Albert Bonnema, operazanger van onder ander de Wadopera, heeft met een speciaal Wadlied deze speciale trein vanmiddag onthuld. Visit Wadden en Arriva tover

0 Reacties
Toekomstbestendigheid drie Friese musea nader onderzocht

Drie Friese musea hebben extra subsidie nodig om het verhaal van Fryslân beter te kunnen borgen. Dat wordt duidelijk uit een onderzoek van cultureel adviesbureau Blueyard in opdracht van de provincie Fryslân. Het gaat om het Fries Landbouwmuseum, het Fries Scheepvaart Museum en het Natuurmuseum Fryslân.

0 Reacties
Vier aanhoudingen om handel in drugs

De politie heeft vannacht in Leeuwarden vier personen aangehouden op verdenking van handel in drugs. Het gaat om twee mannen van 21 en 43 jaar uit Utrecht en De Bilt, een man van 55 jaar en een vrouw van 49 jaar uit Leeuwarden.

0 Reacties
Vrijheidswijk wil zekerheid van gemeente

De Vrijheidswijk wil dat er meer structureel geïnvesteerd wordt in de verbetering van de wijk. Met die oproep kwam vanochtend de wijkvereniging bij een bezoek van burgemeester Buma aan de wijk. "Pilotprojecten van één of twee jaar zijn leuk, maar die

0 Reacties
Virtuele tour Statenzaal ter ere van 125-jarig jubileum

De Statenzaal bestaat 125 jaar. Ter ere van dit jubileum wordt de zaal een jaar lang opengesteld voor alle inwoners van Fryslân. Vanaf woensdag 23 juni is het ook mogelijk om digitaal een rondje te lopen door deze historische zaal.

0 Reacties
16 jaar celstraf geëist voor steekpartij bij Leeuwarder station

Het Openbaar Ministerie heeft 16 jaar gevangenisstraf geëist tegen de 39-jarige verdachte die vorig jaar de Koerdische activist Sadegh Zarza bij het Leeuwarder station neerstak. Het slachtoffer werd maar liefst 22 keer gestoken met een groot mes. Het Openbaar Ministerie eist daarom ook een veroordeling vanwege poging tot moord. Bewijs voor politieke motieven is er niet. 

0 Reacties
Opvang voor slachtoffers van eergerelateerd geweld raakt vol: meer financiering nodig

De opvang van slachtoffers van eergerelateerd geweld in Leeuwarden raakt vol. Door de coronacrisis zijn de jonge vrouwen die hier zitten lange tijd buiten beeld geweest, maar nu de maatschappij weer opengaat, verandert dat en neemt de hulpvraag toe. Eind vorig jaar zaten in de opvang van expertise- en behandelcentrum Fier twee meisjes, nu zijn dat er 35. Opmerkelijk is dat het vaak om hele jonge meisjes van Syrische komaf gaat.

Meer nieuws
Naar het nieuwsoverzicht