U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

OBS de Pionier wint versierde Himmelwike-prullenbak

Aan de Himmelwike, een week in het voorjaar waarbij basisscholen in heel Fryslân bijdragen aan het opruimen van zwerfafval, is elk jaar een prijsvraag voor basisscholen verbonden. Dit jaar was de prijsvraag het bedenken van een motivatie waarom je al

0 Reacties
Cambuur op naar Doetinchem!

SC Cambuur neemt het vanavond in Doetinchem op tegen De Graafschap. Cambuur hield de Eredivisionist in Leeuwarden op 1-1. Ondanks een dubieuze rode kaart en een gemakkelijk gegeven penalty. 

0 Reacties
Lancering Albert Heijn kaatsplaatjesactie in Franeker, Stiens en Sint Annaparochie

Albert Heijn (AH) en de Koninklijke Nederlandse Kaatsbond (KNKB) hebben op 16 mei een samenwerkingsovereenkomst ondertekend ten behoeve van een spaaractie voor kaatsplaatjes.

0 Reacties
Vlootschouw en Elske DeWall bij jubileumfeest Statenjacht in Grou

In Grou is zaterdag 25 mei het jubileumfeest van het 125 jarige Statenjacht, dat deze week 65 jaar in bezit is van de provincie Fryslân. Alle reden voor een vlootschouw met tientallen houten schepen.

0 Reacties
Politie vindt drugslab in Leeuwarder loods

De politie is sinds dinsdagochtend bezig met een onderzoek in een loods aan de Mr. P.J. Troelstraweg te Leeuwarden. De politie trof apparatuur en grondstoffen voor het maken van synthetische drugs aan.

0 Reacties
Gerrit Hiemstra houdt Rede van Fryslân

Weerman Gerrit Hiemstra houdt op 3 oktober de negende Rede van Fryslân. Onderwerp is de klimaatverandering. Volgens Hiemstra zal de opwarming van de aarde impact hebben op de gehele maatschappij. Meer dan we nu misschien beseffen. “It is no tiid om in kar te meitsjen, ek yn Fryslân”, aldus Hiemstra. Als meteoroloog en als “besoarge en belutsen Fries om útens” zal hij zijn visie delen hoe we in Fryslân hiermee om kunnen gaan.

0 Reacties
Voorlopige geitenstop in Fryslân blijft nog een jaar gelden

De voorlopige stop op geitenhouderijen blijft nog een jaar gelden. Wel past de provincie de voorlopige stop op een paar punten aan. In februari kondigde de provincie een stop op geitenhouderijen af op basis van een advies van GGD-Fryslân.

Meer nieuws
Naar het nieuwsoverzicht