U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

GGD sluit consultatiebureau Camminghaburen tijdelijk vanwege corona

De GGD heeft door het coronavirus tijdelijk de deuren gesloten van het consultatiebureau in gezondheidscentrum Camminghaburen. De reden: de plek is te klein om voldoende afstand tot de bezoekers te houden. Ouders en hun kinderen kunnen voorlopig terecht in gezondheidscentrum de Brug in Bilgaard.

Camminghaburen is een van de zeven consultatiebureau's die tijdelijk de deuren sluit door het virus. De instelling zit in de wijk onder één dak met een huisartsenpraktijk, apotheek en fysiotherapeut. Dit is ook het geval met het bureau in Bilgaard. Wat gezondheidscentrum de Brug dan precies veiliger maakt, kon de GGD vandaag niet aangeven.

Inwoners van Ferwert moeten naar Stiens
Even verderop, in Stiens, komen vanaf vandaag ouders en kinderen uit Ferwert naar het consultatiebureau. De instelling in Ferwert is tijdelijk dichtgegaan, omdat het in een verpleeghuis zit. Dit is ook een reden, waardoor vanaf vandaag meerdere Friese consultatiebureau's tijdelijk zijn dichtgegaan. Wie preventieve zorg behoeft, wordt verwezen naar een vestiging in de buurt.

Discussieer mee