U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

GGD: twee nieuwe coronabesmettingen in Fryslân

In Fryslân zijn sinds maandag twee nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dit laat de GGD weten. Het gaat om twee personen uit verschillende gemeenten in onze provincie.

De GGD voert nu bron- en contactonderzoek uit, waar nodig met de ziekenhuizen. Dit onderzoek wordt alleen steeds lastiger, ervaart de gezondheidsdienst. De bron van de besmetting blijkt niet altijd meer te achterhalen, waardoor er minder zicht is op de verspreiding van het coronavirus. Daarom is het belangrijk om de eerdere en nieuwe coronamaatregelen serieus te nemen, zegt de GGD. Zij hoort terug dat steeds meer Friezen momenteel milde coronaklachten ervaren, waardoor iedereen in onze provincie op zijn hoede moet zijn.

Teller staat nu op 39 bekende besmettingen
Met de twee nieuwe coronagevallen in Fryslân staat het aantal bekende besmettingen in onze provincie op 39. Daarvan zijn er zes gevallen bekend in de gemeente Leeuwarden. Een van hen, een tachtiger, overleed eerder deze maand aan het virus. De gezondheidsdienst treedt sinds vorige week niet meer in detail over het geslacht, de leeftijden en de gemeente, waarin nieuwe patiënten wonen. De details blijven achterwege, omdat de cijfers gekleurd zijn, zegt de GGD.

Discussieer mee