U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

GGZ Friesland loopt en fietst 555 kilometer voor goede doel

Een groep medewerkers van GGZ Friesland loopt en fietst dit weekend 555 kilometer voor het goede doel. Tijdens de zogeheten Socialrun vragen ze aandacht voor de stigma's die er zijn rondom mensen met psychische problemen.

Van vrijdag 18 september tot en met zondag 20 september lopen, rennen of fietsen medewerkers langs verschillende GGZ locaties. Op zondag komen ze langs de locatie in Leeuwarden. De gedachte achter de 555 kilometer lange tocht is tweeledig: aandacht genereren én geld inzamelen. De aandacht voor de stigma’s over psychische problemen is broodnodig; nog altijd worden mensen die ermee kampen, geconfronteerd met negatieve beeldvorming over hun stoornis.

Vorig jaar werd de Socialrun een landelijk evenement, maar door de uitbraak van het coronavirus was dat dit jaar niet mogelijk. GGZ Friesland komt daarom met een eigen variant, die door de noordelijke drie provincies gaat. Het geld dat ingezameld wordt ingezet om projecten van Socialrun te financieren. Deze projecten richten zich op de zogeheten ‘sociale inclusie’. Het moet helpen om mensen met psychische problemen te kunnen laten participeren in de samenleving.

Vanwege de coronamaatregelen is de Socialrun dit keer over meerdere dagen verspreid. Ook is er geen groot start- en finishmoment. Aanmoedigen aan de kant met spandoeken op stoepkrijt op de weg is wel toegestaan.

Discussieer mee