U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Gloednieuwe topaccommodatie voor klimsporters

Sportcampus Leeuwarden bij sportcentrum Rengers tussen zwembad De Blauwe Golf en de NHL Stenden Hogeschool heeft sinds kort een voor Nederland en de rest van de wereld uniek klimcentrum. Leeuwarden heeft hiermee een topaccommodatie die voor klimsporters van alle niveaus fantastische mogelijkheden en uitdagingen biedt.

Het klimcentrum is door zijn vormgeving onderscheidend in de omgeving en biedt gelegenheid voor vele vormen van klimsport. Er is een zogenoemde ‘boulder-ruimte’, een ‘clip and climb-center’ en een ruimte voor ‘caving’. In de 1000 m² klimoppervlak, met klimwanden tot een hoogte van 25 meter, zijn 2 ‘speedclimb’-wanden opgenomen. Langs de buitenwand kan de klimmer van meer dan 20 meter hoogte abseilen.

Het klimcentrum heeft de enige wand die officieel erkend is, voor speedklimmen in de Benelux. Op 30 november strijden tijdens het NK speedclimbing klimmers hier voor de snelste tijd naar boven.

bv SPORT heeft hulp gekregen van (top-)sportbouwer Vaessen, die eerder ook sportcentrum Rengers realiseerde. Dat heeft geresulteerd in een ingenieus ontwerp, waarin sporthallen en klimcentrum samensmelten tot ‘Rengers-UP’. 

Discussieer mee