U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Graffitikunstenaar plaatst "KNVB Maffia" op Stephensonviaduct

Graffitikunstenaar 'Skorrie Morrie' heeft donderdagmiddag de tekst "KNVB Maffia" op één van de randen van het Stephensonviaduct in Leeuwarden aangebracht. Tussen "KNVB" en "Maffia" is de leeuw van de voetbalbond in een rood verbodsbord geplaatst. De tekst is een link naar de eredivisiekwestie, waarin Cambuur met de KNVB verwikkeld is.

Persfotograaf Robert Jan Boonstra uit Leeuwarden zag donderdagmiddag hoe de tekst op het viaduct werd aangebracht. Volgens hem kwam de politie meerdere keren voorbij, maar werd de kunstenaar niet in zijn werk gestoord. ‘Skorrie Morrie’ wilde niet op de foto, maar heeft wel een Instagramaccount. Hieruit blijkt dat de graffitikunstenaar meewerkte aan het werk op het NDC-pand. ‘Skorrie Morrie’ bracht al eerder een werk aan op het viaduct, aan de overzijde van de KNVB Maffia-schildering.

Politie trad niet op, handhaving mogelijk wel
Oeble Bouma van de Leeuwarder politie is op de hoogte van het graffitiwerk dat donderdagmiddag werd aangebracht. Hij laat weten dat niet de politie, maar de handhavers van de gemeente met de zaak bezig zijn. De gemeente op zijn beurt kon vrijdagmiddag nog niet met een reactie komen. Zij trekt bij de handhaving na in hoeverre er is opgetreden tegen 'Skorrie Morrie'.

Discussieer mee