U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Gratis proeflessen flamenco van Vida Peral in Leeuwarden

De bekende flamencodanseres Vida Peral uit Amsterdam geeft woensdag 28 augustus gratis proeflessen flamenco in het MFC Westenkwartier, Verdistraat 1 in Leeuwarden.

Van 18.30 tot 19.00 zijn er gratis proeflessen voor beginners ( mensen zonder danservaring) en van 19.00 tot 19.30 voor gevorderden (mensen met danservaring). Voor nadere info kunt u contact opnemen met Vida Peral via het emailadres: vidaperal@hotmail.com

Vida Peral werd geboren in de stad Chicago van de staat Illinois (USA) en is kind van Litouwse ouders. In Chicago begon ze ook haar professionele danstraining binnen het Ensemble Español/Spanish Dance Theater in 1976. De volgende acht jaar nam ze lessen- en trad ze op in Clásico Español, Jota en Flamenco. Ze trad op in het gezelschap van de beroemde danser José Greco, o.a. in het bekende danstheater in New York, The Joyce Theater, terwijl ze op tournee vanuit Madrid waren.

In 1984 besloot ze haar training voort te zetten in Madrid en belandde in de dansstudio’s van Amor de Dios. Daar nam ze les van artiesten als Ciro, Paco Romero, Pedro Azorin, El Güito, La Tati en Manolete. Dit resulteerde uiteindelijk in optredens en coaching van andere danseressen.
Ze werd lid van de Paco Romero Companie en werd tevens zijn assistent. Ze was eerste danseres in voorstelling met José Granero in Palma de Mallorca en trad zowel als solist en samen met José Miguel op in Japan. Momenteel geeft ze lessen in Amsterdam, begeleid door haar echtgenoot Jacco Müller (flamencogitarist en componist).

Ze was choreograaf bij het World Press Gala in Hilversum, gastchoreograaf bij het Internationaal Danstheater, choreograaf-danser in de voorstelling “La Vida Breve” samen met het Limburgs Symphonie Orkest (LSO), en trad in een reeks van voorstellingen op in Johannesburg, Zuid-Afrika.
Ze trad op en gaf workshops in o.a. de Verenigde Staten, Spanje, Japan, België, Noorwegen, Duitsland, Zuid-Afrika en Curacao.

Discussieer mee