U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Groepsvorming in parken, politie plaatst tekstkarren

Na meldingen en signalen over groepsvorming zijn er tekstkarren geplaatst in het skatepark aan de Van Loonstraat (foto) en in het bewegingspark in Westeinde in Leeuwarden. Een dergelijke kar stond al op het Stationsplein. Het moet ervoor zorgen dat men niet te dicht bij elkaar gaat staan, maar afstand van elkaar houdt.

De karren kwamen er, omdat het vorige week druk was in het skatepark en het bewegingspark. "Deze week is het rustig", zegt gemeentewoordvoerder Tjalling Landman. Toch werd er besloten tot plaatsing van de borden mocht het weer drukker worden. Op de tekstkarren komen de zinnen "Geen groepen van drie pers. of meer" en "let op! houd 1,5 meter afstand" voorbij.

In de twee parken volgen extra surveillances. De handhavers van de gemeente geven op Twitter alvast een advies aan hen die de twee plekken (willen) bezoeken. "Blijf zoveel mogelijk thuis, ga niet onnodig naar buiten. Ook niet om te chillen of om te sporten in groepsverband. De regels zijn duidelijk!".

Alleen nog waarschuwingen, geen boetes
Boetes voor groepsvorming aan de Van Loonstraat en in Westeinde waren tot dusver niet nodig, waarschuwingen wel. "Een boete geven is ook geen doel op zich", zegt Landman. "Het gaat erom dat men de afstand bewaart en als men daar gehoor aan geeft, is het goed. Maar als dat na een waarschuwing niet gebeurt, dan volgt er wél een boete."

Discussieer mee