U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Brand in platenzaak Discus is onder controle

De brand in Discus Music + Film aan de Voorstreek in Leeuwarden is onder controle. Dat zegt de brandweer. Het vuur - dat voor flinke rookontwikkeling zorgde - ontstond rond 15.00 uur in de winkel en was rond 18.15 uur uit. 

Een deel van de Voorstreek en meerdere straten in de omgeving zijn voorlopig nog afgesloten. Liander sluit namelijk het gas af.

NL-Alert voor rookontwikkeling
Een NL-Alert ging vanmiddag uit met het verzoek om ramen en deuren te sluiten vanwege de rookontwikkeling. Brandweerlieden bestreden het vuur van twee kanten: voor de winkel en van bovenaf.

Geen personen in het pand
Discus zat op de begane grond, een woning was gelegen op de bovenverdiepingen. Meerdere brandweerlieden gingen vanmiddag bij het pand naar binnen om te kijken of er nog mensen aanwezig waren. Dit bleek niet het geval.

Schade nog onbekend
Hoe groot de schade van de brand in het Discus-pand is, is nog onduidelijk. Ook over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De naastgelegen panden werden afgeschermd met waterschermen, maar dit kon niet voorkomen dat er daar wat rook- en waterschade is ontstaan, zegt de brandweer.

Onze verslaggever ter plaatse maakte rond 15.30 uur onderstaande livestream. Wie in de omgeving stond, waaronder ook journalisten, werd weggestuurd vanwege de rookontwikkeling.

Discussieer mee