U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Grote personele problemen bij Aris Leeuwarden

De ziekenboeg bij Aris Leeuwarden is op dit moment meer dan overvol. Het is nog maar de vraag of Aris coach Tony van den Bosch voor komende zondag tegen regerend landskampioen en bekerwinnaar Donar Groningen over een volledig en gezond team kan beschikken.

De laatste weken wordt het team van Aris coach VDB geteisterd door tal van blessures. Dat mag als excuus gelden voor het verlies van de laatste vijf competitiewedstrijden. Ondanks deze mindere periode bezetten de Leeuwarders nog steeds de zesde plek op de ranglijst die recht geeft op play-off deelname.

Tegen Den Bosch, Leiden en Zwolle waren deze nederlagen ‘ingecalculeerd’. Het verlies in de uitwedstrijden tegen Rotterdam en Amsterdam en daarvoor thuis tegen Weert deden ondanks het blessureleed meer pijn. Was het voor coach VDB nog wel mogelijk de laatste wedstrijden een volledig team binnen de lijnen te sturen, in de uitwedstrijd van a.s. zondag tegen Europacup deelnemer Donar Groningen is dat nog maar de vraag.

Valentijn Lietmeijer is nog twee tot drie weken uitgeschakeld. Topschutter Emile Blackman heeft door een enkelblessure deze week nog niet getraind en is een vraagteken. Stefan Mladenovic is na een griep afgelopen weekend wel weer aangesloten maar nog niet 100%. Nate Kratch is ‘door zijn voet gegaan en heeft rust nodig’. Deividas Kumelis is aangeslagen en Niels Bunschoten heeft nog steeds last van een liesblessure en traint ingehouden.

Tegenstander Donar won woensdag in MartiniPlaza in de tweede ronde Europa Cup nog met 92-72 van Cluj-Napoca, de ranglijstaanvoerder in Roemenië.

Omroep LEO in gesprek met de geplaagde coach Tony van den Bosch:

Discussieer mee