U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Grote schoonmaakactie Skjin Wetter in Leeuwarden

Op zaterdag 6 oktober 2018 zal de grote schoonmaakactie Skjin Wetter in en rond het water van de Elfstedenroute plaatsvinden. In Leeuwarden en op vier andere locaties gelegen op de Elfstedenroute zullen duikers, kanoërs, hengelsporters, suppers, zeeverkenners en diverse andere vrijwilligers zwerfafval opruimen. Het doel van de actie is om mensen bewust te maken van de hoeveelheid afval die in het oppervlaktewater terecht komt. De actie is een initiatief van de Friese Milieu Federatie, Wetterskip Fryslân en de Elfstedengemeenten.

De locaties waar de Skjin Wetter schoonmaakactie zal plaatsvinden zijn: Harlingen, Franeker, Leeuwarden, Sneek en Balk. Iedereen is welkom om het opruimspektakel bij te wonen. Daarnaast is er op elke locatie een ludieke actie rond het thema zwerfafval. In Leeuwarden gaat Wim Warrink aan de slag. Wim maakte voor de 8ste dag een indrukwekkende schrootvismachine. Met deze schrootvismachine is het mogelijk om metalen voorwerpen uit het water te takelen. Op de dag zelf zullen onder andere de duikvereniging, hengelsportvereniging en SUP Skool uit Leeuwarden meehelpen. De actie vindt plaats rond de grachten van de Prinsentuin in het centrum van Leeuwarden. De aftrap van de actie is om 10.30 uur.

Tijdens Skjin Wetter wordt het opgeviste afval gewogen. Dit is belangrijk voor de prijsvraag die wordt georganiseerd. Hieraan kunnen alle inwoners van Fryslân meedoen en raden hoeveel afval er op 6 oktober uit het water wordt gehaald.

Discussieer mee