U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Grote stijging aantal Friese besmettingen, landelijk 80 doden

Het aantal positief geteste personen in Fryslân ligt op 12 in de afgelopen 24 uur. Dit meldt de GGD Fryslân vanmiddag. Het totaal aantal besmettingen in onze provincie heeft inmiddels de 50 gepasseerd.

Het betreft mensen uit verschillende Friese gemeenten. Op dit moment voert GGD Fryslân, al dan niet in samenwerking met de betrokken ziekenhuizen, contactonderzoek uit.

In Nederland zijn er de afgelopen 24 uur 80 mensen overleden aan het virus waarmee het totaal staat op 356, aldus het RIVM.

Het gegeven dat in Fryslân momenteel sprake is van relatief minder mensen dan in Noord-Brabant die positief getest zijn op het coronavirus, wil niet zeggen dat er weinig mensen zijn die het coronavirus hebben. Ook in Fryslân hebben we te maken met de verspreiding van het virus en gaat het aantal gevallen ongetwijfeld toenemen. Er is geen reden om de landelijke maatregelen in Fryslân lichter op te vatten, aldus de GGD Fryslân. Alle inwoners van Fryslân spelen een sleutelrol in de huidige fase. Dat er minder mensen in Fryslan positief op het coronavirus getest zijn, heeft deels te maken met het aangepaste testbeleid vanuit het RIVM. In Fryslân worden alleen mensen met klachten getest die werken in de zorg wanneer de continuïteit van de zorg in gevaar komt en kwetsbare mensen bij wie het noodzakelijk is te weten voor de medische behandeling.

Discussieer mee