Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Grou 2030 zoekt bouwmateriaal voor Fjildfridge: "It leafst brûkt"

Voor de Fjildfridge, de buurtkoelkast in Grou, is Grou 2030 op zoek naar bouwmateriaal. De koelkast krijgt een ombouw en een kastgedeelte waar non-food en houdbaar voedsel ingezet en uitgehaald kan worden.

Het concept buurtkoelkast past goed bij de visie van Grou 2030, een beweging die de droom heeft dat het dorp Grou in het jaar 2030 op een inclusieve manier water, voedsel, energie en vervoer op een circulaire en CO2-neutraal heeft geregeld.

Enny van de Wiel van Grou 2030 is er duidelijk over: "It is tige wichtich foar ús dat de materialen dy't wy hjirfoar brûke net nij binne, mar wer brûkt wurde kinne. Dêrom dizze oprop. Hat ien noch hout en oar boumateriaal dat wy brûke kinne, kinne se dat oan ús trochjaan". En een paar handige handen om de ombouw te maken, zijn ook mooi meegenomen.

De koelkast komt te staan aan de stoep op It Fjild. En daar is behoefte aan. "Wy ha yn Grou al in pear boekeruilkasten en in planteruilkast, mar der is ek ferlet fan in buurtkoelkast", aldus Van der Wiel. In deze koelkast kan men zetten wat men kwijt kan en nemen wat men nodig heeft. In de kast daarnaast komt er ruimte voor bijvoorbeeld blikken met eten, maar ook producten als maandverband en shampoo.

Discussieer mee