Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Grou wint spectaculaire wedstrijd bij Elahuizen

Doarp Grou met Douwe Visser finishte achter ‘winnaar’ Eernewoude als tweede op Elahuizen. Schipper Gerhard Pietersma van Earnewâld was echter te vroeg gestart. Maakte geen rondje om opnieuw te starten en vervolgde als koploper zijn route maar deed verder ‘als spek en bonen’ mee. Doarp Grou werd nu bij Elahuizen als winnaar afgeshoten met Akkrum als tweede.

 

Klassementsleider Lemmer was te vroeg weg en moest opnieuw starten. De Lemsters zouden na een spectaculaire inhaalrace als derde eindigen. De nummer drie, schipper Gerhard Pietersma met de Twee Gebroeders van Eernewoude was ook vals maar vervolgde zijn weg en nam de kop. Doarp Grou daar vlak achter met Akkrum en Huizum op het vinkentouw.

Akkrum deed goede zaken op de Fluezen en handhaafde zijn vierde plek. Huizum en Leeuwarden volgden in het peloton. Het was constant positiewisselingen met Earnewâld steeds op kop voor Grou en de SWH. Akkrum volgde boord aan boord met Joure, Woudsend en Leeuwarden. Huizum miste de slag en moest terrein weggeven.
Voor spek en bonen’
Eernewoude, deed verder voor spek en bonen mee na de valse start, liep iets verder uit en met een vrij compact peloton daarachter. ‘Koploper’ Grou moest na een mindere slag zijn tweede plek prijsgeven aan Akkrum met Pieter Meeter. Grou en SWH daarachter als nummer drie en vier en als zevende De Rienk Ulbesz van Leeuwarden.
Ranglijstaanvoerder Lemmer stoomde na een valse start steeds verder op naar een zesde positie. Grou nam revanche en passeerde Akkrum. Leeuwarden handhaafde zijn zevende positie in een lang lint met Huizum als tiende. Grou voer onbedreigd op een tweede plek en kreeg als eerste het schot voor Grou, Akkrum en Lemmer.

Doarp Grou naar derde dagzege
Earnewâld finishte nog wel als eerste maar kreeg geen schot. Grou werd nu als eerste afgeschoten voor Akkrum en de Lemmer. Voor Douwe Visser van Doarp Grou was het de derde dagzege. In de middenmoot werd het peloton richting finish nog weer helemaal door elkaar gehusseld. Mocht de uitslag zo blijven dan is Doarp Grou twee en nog 0,7 punt verwijderd van koploper De Lemmer.
De jury mag zich nu buigen over de situatie rondom het skûtsje van Earnewâld. Deze heeft protest aangetekend.

Uitslag:
1. Grou
2. Akkrum
3. Lemmer
10. Leeuwarden
13. Huizum
Zaterdag varen de skûtsjes bij Stavoren.
Klassement:
1. De Lemmer
2. Grou
3. Heerenveen
8. Leeuwarden
9. Huizum
11. Akkrum

Discussieer mee