U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Hake debuteert met winst in wedstrijd met twee gezichten

René Hake kon tevreden zijn vrijdagavond na zijn debuut. De coach zag zijn ploeg na een wervelende eerste helft en een moeizame tweede helft winnen met 2-1 van Go Ahead Eagles. 

Dat Cambuur op een voorsprong kon komen na acht minuten had het vooral aan Sam Hendriks te danken. De spits van de Devetenaren schoot wild over oog in oog met Cummins na anderhalve minuut spelen. De aanvalsleider aan de andere kant was zes en een halve minuut later koelbloediger. Na een goede pass van Issa Kallon liet Martijn Barto doelman Sonny Stevens kansloos: 1-0.

Cambuur bleef maar komen en had via Issa Kallon in no-time met 2-0 voor moeten staan. De rappe aanvaller kreeg drie kansen en maakte de eerste rustig af, maar stond toen buitenspel. De andere twee schoot hij op identieke wijze voor de goal van Stevens langs. Martijn Barto deed het even later wel.  Nadat Justin Matthieu op de goalie van de Eagles stuitte was Barto er als de kippen bij om binnen te tikken.

De aanvaller was in de tweede helft nogmaals belangrijk. Cummins liet een corner van Andrade los en met alles wat hij had gooide Barto zich er voor. De cultheld van het Leeuwarder publiek kwam daar goed weg. Hij maakte overduidelijk hands en zou eigenlijk met rood moeten vetrekken, maar de zwak leidende leidsman Martin van den Kerkhof zag het niet en liet doorspelen.

Het stond toen al wel 2-1 door een goal van Bruno Andrade. De vleugelaanvaller kreeg alle ruimte van de verdedigers om naar binnen te dribbelen en uit te halen. Daarbij liet hij doelman Cummins kansloos. Eagles had het vermoeide Cambuur bij de strot, maar vergat het debuut van Hake te verpesten. Zo pakte de trainer zijn eerste drie punten en kan hij nu een week lang de puntjes op de i zetten.

Nabeschouwing René Hake SC Cambuur - Go Ahead Eagles

Omroep LEO: Welkom thuis! W: www.omroepleo.nl F: Facebook.com/omroepleo T: @omroepleo tip? contact@omroepleo.nl

Nabeschouwing Martijn Barto Cambuur- Go ahead Eagles

Omroep LEO: Welkom thuis! W: www.omroepleo.nl F: Facebook.com/omroepleo T: @omroepleo tip? contact@omroepleo.nl

Nabeschouwing Riccardo Kip Cambuur/ Go Ahead Eagles

Omroep LEO: Welkom thuis! W: www.omroepleo.nl F: Facebook.com/omroepleo T: @omroepleo tip? contact@omroepleo.nl

Discussieer mee