U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Hake wil tegen Sparta voortborduren op laatste wedstrijd tegen MVV

Cambuur begint zondag aan de tweede helft van het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Sparta. Trainer René Hake wil daarbij voortborduren op de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen MVV. Toen won Cambuur met goed positiespel met 3-1 in Maastricht. 

Dat betekent dat de trainer logischerwijs weinig veranderingen gaat doorvoeren in zijn basiself. Karim Rossi verving in Maastricht de zieke Nigel Robertha, maar de Zwitserse spits heeft nu zelf de griep te pakken waardoor Robertha terugkeert in de basiself. Ook nieuweling Kevin Jansen lijkt zondag aan de aftrap te verschijnen. De van NEC overgekomen middenvelder krijgt dan de voorkeur boven Kevin Schindler. Hake twijfelt nog over de positie links voorin. Daarbij gaat de strijd tussen Kevin van Kippersluis en Tyrone Conraad. "Dat wordt nog even puzzelen. Het hangt er ook vanaf wat voor type speler wij nodig hebben om de kansen die er liggen tegen Sparta te benutten.''

Sparta

Sparta heeft een goede eerste seizoenshelft gedraaid en doet zoals van tevoren werd verwacht mee in de strijd om de titel. In Rotterdam was de ploeg van trainer Henk Fraser ook heer en meester en liet het Cambuur met een kansloze 3-0 nederlaag naar huis gaan. "Dat had te maken met hun sterkte, maar ook met onze fouten," zo gaf Hake vanochtend tijdens het persmoment aan. "Ik verwacht dat zij tot het einde mee gaan doen om de titel. Dat zie je ook doordat ze Laros Duarte weghalen bij Jong PSV en nog met Bryan Smeets bezig zijn." De Rotterdamse ploeg moet in Leeuwarden echter wel Royston Drenthe missen. De verdediger annex middenvelder is geschorst.

Mathieu

Voor Justin Mathieu is concrete belangstelling. "We hebben Justin toestemming gegeven om een medische keuring te ondergaan," zo vertelt Technisch manager Foeke Booy. "Het is aan Justin zelf of hij dit wil of niet." De aanvaller mist komende zondag dan ook in de wedstrijdselectie. Naast Rossi en Mathieu moet ook Mathias Schils de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Hij heeft een bovenbeenblessure.

Opstelling Cambuur

Mous; Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder, Sambissa; Van den Beemt, Jansen, Maulun; Kallon, Robertha en Conraad

Foto: Henk-Jan Dijks

Discussieer mee