U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Halve finale Challenger voor Arends en Pel in Frankijk

Sander Arends neemt deze week met zijn dubbel partner David Pel deel aan het €92,040, - gedoteerd Challenger toernooi in Frankrijk. Op dit hoog gedoteerd en sterk bezet Challenger toernooi in het Franse Mouilleron le Captif zijn de twee Dutches doorgedrongen tot de halve eindstrijd.

 

Arends/Pel stunten in de eerste ronde door het eerst geplaatste Belgisch koppel Sander Gille (ATP 45) en Joran Vliegen (ATP 38) te verslaan. Oude bekenden voor Sander Arends. Met Sander Gille was het LTC De Bontekoe-lid in 2017 in Italië verliezend finalist en wist een Challenger toernooi te winnen. De twee Belgen wisten dit jaar al drie ATP250 toernooien op hun naam te schrijven waaronder in Zweden waar zij Arends en Pel versloegen.

De eerste set werden de twee Dutches helemaal volledig weggespeeld en verloren met 2-6. In de tweede set herstelden zij zich. Na een vroege break kwamen zij op 5-2 voorsprong. Een tweede break bracht 6-2 setwinst. In de beslissende supertiebreak werden de Belgen overrompeld. Nadat een eerste match point nog verloren ging, was het Arends die met een snoeiharde return de winst veilig stelde. Uitslag: 2-6 6-2 10-4.

Tegenstander in de tweede ronde was het duo Romain Arneodo (ATP 77)/Hugo Nys (ATP 67) uit Monaco die Middelkoop en Demoliner naar huis stuurden. Met Arneodo speelde Arends in 2018 samen nog een vijftal toernooien. Waar Pel zijn eerste service beurt moest inleveren, serveerde Arends via een love game naar 1-2. De kans voor een re-break op 4-5 40-40 werd niet benut. De beide Monegasken wonnen de eerste set met 4-6. Arends opende tweede set waarna nu de tegenstander direct werd gebroken. Pel verzilverde de break naar 3-0 voorsprong. De Dutches hadden het juiste ritme gevonden en wonnen de tweede set met 6-3. Andermaal moest supertiebreak de beslissing brengen voor een plek in de halve finale. Bij een 4-3 voorsprong voor de Monegasken werd Nys tweemaal gebroken die Pel verzilverde naar 7-4. Datzelfde overkwam Arneodo daarna en Arends het eerste matchpoint benutte naar een plek in de halve finale. Uitslag: 4-6 6-3 10-4.

Tegenstander in de halve finale is het verrassend tot de halve eindstrijd doorgedrongen Frans/Oostenrijks koppel Manuel Guinard (ATP 304)/Lucas Miedler (ATP 251).

Discussieer mee