U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Halve finale eindstation Arends en Sancic

Na twee runner-up titels (Koblenz en Rennes) met de Kroaat Sancic, is Leeuwarder proftennisser Sander Arends dit jaar bezig met een spectaculaire opmars op de ATP-wereldranglijst van ATP 99 naar ATP 82.

Tijdens hun derde Challenger dit jaar, spelen Arends en Sancic, tweede geplaatst, deze week een €43,000, -+H Challenger in Quimper Frankrijk. Na een WO in de eerste ronde, speelden Arends/Sancic in de tweede ronde tegen Mirza Basic en Aldin Setkic, beiden uit Bosnië Herzegovina, en stapten moeiteloos (6-4 6-0) de halve finale binnen tegen het Belgisch duo Sander Gille en Joran Vliegen. Het was een replay van de finale in Rennes waarin de Belgen met 6-3 6-7 7-10 de sterksten waren.

Halve finale verloren:

De Belgen begonnen sterk aan de halve eindstrijd. Na een lovegame braken zij de service van Sancic en verzilverden deze naar een 0-3 voorsprong. Datzelfde overkwam Arends in zijn servicebeurt waarna de twee Belgen de eerste set zonder problemen (15 – 27 punten) met 1-6 op hun naam schreven.

Geenszins aangeslagen, opende Sancic met behoud van eigen service. Een voetfout(?) op de service van Arends (40-40) was de opmaat naar een eerste break voor de Belgen in de tweede set naar 1-2. Even leek een re-break in de maak bij een stand van 2-3 40-15, maar de Belgen serveerden sterk naar 2-4 en even later naar 0-6 4-6 partijwinst.

Doel:

Om zijn eerder dit jaar gestelde doel de ATP-top 70 te bestormen, moet het Leeuwarder LTV De Bontekoe -lid nog ongeveer 200 punten (nu 1042) bijeen slaan. Een toernooizege in deze categorie levert 80 ATP-punten op. Sancic bezet op dit moment de 74ste positie. Met een ranking binnen de top zeventig, ligt de weg open voor rechtstreekse deelname aan de lucratieve World Tour.

World Tour 250 Open Sud de France:

Volgende week komt daarin al de eerste uitdaging. Arends en Sancic zijn toegelaten tot het Open Sud de France in Montpellier. Een met $ 561,345, - gedoteerd toernooi op de World Tour.

Discussieer mee