U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Halve finale eindstation Arends en Weissborn in China

In het Chinese Anning openden Sander Arends (ATP 88) en zijn dubbelpartner Tristan Samuel Weissborn (ATP 108) het gravelseizoen. Op het $162,480, - gedoteerd Kunming Open is het Fries/Oostenrijks duo vierde geplaats maar verloor kansloos in de halve finale.

Op 2200 m hoogte werd tijdens een stormachtige eerste ronde gewonnen van Ramanathan en Vardhan beiden uit India. Beide sets moest tiebreak de beslissing brengen voor een plek in de tweede ronde: 7-6(4) 7-6(7).
Op weg naar de halve finale was het Pools/Japans koppel Majchrzak/Matsui de tegenstander. Met twee tegen een break werd de eerste set overtuigend in winst omgezet: 6-3. In een gelijk opgaande tweede set was een break voldoende voor set- en daarmee partijwinst. Uitslag 6-3 7-5.

Halve finale eindstation
Tegenstander in de halve eindstrijd was het Nederlands/Chileens koppel David Pel (ATP 112)/Hans Podliipnik-Castollo (ATP 111). Dit duo schakelde de eerst geplaatsten uit. ‘De halve eindstrijd werd een vrienden onderonsje’. Met Pel speelde Arends dit jaar het ABN AMRO en met de Chileen is het LTV De Bontekoe-lid teamgenoot in de Duitse competitie. De tegenstanders lieten er in de beginfase geen gras over groeien. Openden met een love game, braken gelijk de service van Weissborn en namen zonder puntverlies op eigen service een 0-3 voorsprong. Na een tweede break op de service van Arends ging de eerste set met 2-6 kansloos verloren. Ook in de tweede set liepen Arends/Weissborn al snel achter de feiten aan na een vroege break: 1-3. De tegenstanders gaven op eigen service geen enkele kans meer weg en stapten overtuigend via 2-6 3-6 de finale binnen.

Discussieer mee